🐝 Με αφορμή την πρόσφατη εξαγγελθείσα ενίσχυση των μελισσοκόμων, από το ΥΠΑΑΤ, με το ποσό των 8 ευρώ ανά κυψέλη, να αναφέρουμε ότι το αίτημα των μελισσοκόμων ήταν για 22 ευρώ ανά κυψέλη. Δηλαδή το ΥΠΑΑΤ θα τους δώσει ουσιαστικά το 1/3 όσων είχαν ανάγκη.

📍 Από την άλλη πλευρά, οι κτηνοτρόφοι είχαν ζητήσει έκτακτη ενίσχυση 160 εκατ. ευρώ αλλά το ΥΠΑΑΤ τους έδωσε (με 3 δόσεις παρακαλώ) κοντά στα 94 εκατ. ευρώ.

📍Για τους αμυγαδαλοπαραγωγούς και καρυδοπαραγωγούς ΔΕΝ προβλέπεται (τουλάχιστον μέχρι στιγμής) καμία ενίσχυση, ενώ το ΥΠΑΑΤ αρχίζει να τα στρίβει για τις ενισχύσεις σε αμπέλια και αχλάδια.

🌿 Πέραν αυτών, όσες έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις για αγρότες, είναι προς πληρωμή, αυτές αναβάλλονται και πραγματοποιούνται με υπέρμετρη καθυστέρηση αλλά και κουτσουρεμένες από τις αρχικές υποσχέσεις π.χ. μήλα, ροδάκινα κτλ.

🚜 Αυτά ισχύουν για τους αγρότες, διότι, για τους κολλητούς της κυβέρνησης ισχύουν άλλα.

👉 Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΑΔΗΣΥ), οι απευθείας αναθέσεις και οι κλειστοί διαγωνισμοί της κυβέρνησης έχουν φτάσει στα 10 δισ. ευρώ!!!

🌱 Ας κάνει λοιπόν η κυβέρνηση και μια «απευθείας ανάθεση» στους αγρότες, όχι μόνο στους κολλητούς!!!

Αθανασιάδης Ε. Χρήστος

❝ ετικέτες ❞ #ΝΔ