1. Πόλεμος στην Ουκρανία.

2. Άνοδος των τιμών της ενέργειας στην προσπάθεια των Δυτικών να αποκλείσουν με κυρώσεις μια από τις μεγαλύτερες πετρελαιοπαραγωγες και πρώτες ύλες χώρα από τη Δύση (Ρωσία).

3. Πληθωρισμός τιμών που διαχέεται σε όλα τα προϊόντα με ζημιά στο εισόδημα των πολιτών.

Αν συνδυαστεί με το timing που συνέβη με το άνοιγμα των αγορών μετά την καραντίνα του covid όταν η ζήτηση σε ενέργεια και προϊόντα ήταν πολλαπλάσια, αντιλαμβάνεστε ότι η ζημιά που έκαναν τα δυτικά τζιμανια για γεωπολιτικά οφέλη των ΗΠΑ, ήταν πολλαπλάσια.

4. Άνοδος επιτοκίων με τράπεζες να τρίζουν εγγράφοντας ζημιές (αρνητικές υπεραξίες) από τα χαμηλότοκα ομόλογα που είναι γεμάτες και όχι μόνο, κάποιες να καταρρέουν και δανειολήπτες σε πανικό.

5. Οι τιμές της ενέργειας μπορεί να πέφτουν, αλλά η πολλαπλάσια άνοδος των τιμών προϊόντων και τροφίμων επιμένει και συντηρεί τον πληθωρισμό.

6. Ανάγκη περαιτέρω ανόδου των επιτοκίων που σκοντάφτει πλέον στον κίνδυνο κατάρρευσης περισσότερων τραπεζών.

7. Αυτό καθιστά τον πληθωρισμό επίμονο για το ορατό μέλλον.

8. Οι πάσης φύσης χρηματοοικονομικές πυραμίδες σείονται και τα κράτη συνεχίζουν να υπερχρεωνονται λόγω εκτίναξης απόδοσης ομολόγων δανεισμού. Αλλά θα συνεχίσουν με τα δημοσιονομικά μέτρα για να σωθούν (λολ)

Συμπέρασμα: οι ΗΠΑ και ο παπουλης που άγεται και φέρεται από τα γεράκια του πενταγώνου, με το Ουκρανικό που το είδαν αποκλειστικά γεωπολιτικά, έκαναν ζημιά beyond imagination.

Αλλά ο πόλεμος πρέπει να συνεχιστεί γιατί η Ρωσία πρέπει να ηττηθεί, ε?

Κάποιοι απλά αδυνατούν να αναλογιστούν την αλληλουχία των των γεγονότων που ξεκίνησαν με το Ουκρανικό και τις κυρώσεις. Κι ακόμη δεν τα είδαμε όλα.

Μαζέψτε τους…

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΤΑ

❝ ετικέτες ❞ #ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ