Ήταν μια παγωμένη νύχτα πριν μερικές εβδομάδες στην Αγγλία, όταν ένας οδηγός παρατήρησε κάτι στην άκρη του δρόμου. Καθώς ο ανήσυχος περαστικός πλησίασε, συνειδητοποίησε ότι επρόκειτο για ένα αξιολάτρευτο τεριέ του Staffordshire – και ήταν κουρνιασμένο μέσα σε ένα κρεβάτι σκύλου ολομόναχο.

Η ιστορία του σκύλου Snoop

Καθώς δεν υπήρχε κανείς άλλος στον ορίζοντα, ο περαστικός μετέφερε το σκυλί με τη θλιβερή όψη σε ένα τοπικό κτηνιατρείο με την ελπίδα να επανενωθεί με την οικογένειά του. Αλλά μόλις οι υπάλληλοι της RSPCA έλεγξαν τις κάμερες παρακολούθησης κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε το κουτάβι, δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που έβλεπαν.

Στις κασέτες, ένας άνδρας φαίνεται να βγαίνει από την πλευρά του συνοδηγού του αυτοκινήτου του κρατώντας το κρεβάτι του σκύλου και να οδηγεί το σκυλί απέναντι στο δρόμο. Ρίχνοντας γρήγορα το κρεβάτι στο πεζοδρόμιο, ο άνδρας λύνει το λουρί του σκύλου και τρέχει πίσω στο αυτοκίνητο.

Ο ταλαιπωρημένος σκύλος τρέχει πίσω στην απέναντι πλευρά του δρόμου και πηδά στο παράθυρο του αυτοκινήτου καθώς απομακρύνεται – παρακαλώντας τον μπαμπά του να επιστρέψει.

Έδειχνε εντελώς συντετριμμένος.

Η συνέχεια της ιστορίας

“Το υλικό πρέπει να το δει κανείς για να το πιστέψει, είναι απλά απαίσιο”, δήλωσε η επιθεωρήτρια της RSPCA, Natalie Perehovsky. “Το να βλέπεις το φτωχό σκυλί σε τόσο εμφανή αγωνία να πηδάει πάνω στο αυτοκίνητο καθώς αυτό απομακρύνεται είναι απλά σπαρακτικό. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί κάποιος να το κάνει αυτό”.

Η Perehovsky ερευνά τώρα την κατάσταση για στοιχεία και ο σκύλος, γνωστός πλέον ως Snoop, φροντίζεται σε ιδιωτικό κυνοκομείο. Μέχρι στιγμής, του αρέσει όλη η επιπλέον προσοχή που δέχεται.

“Είναι απίστευτο ότι κάποιος θα μπορούσε να εγκαταλείψει έναν σκύλο έτσι τα Χριστούγεννα”, πρόσθεσε ο Perehovsky. “Είμαστε τόσο ευγνώμονες στους ευγενικούς ανθρώπους που βρήκαν τον Snoop να κάθεται θλιμμένος στο κρεβάτι του που τον πήγαν αμέσως στην ασφάλεια ενός κτηνιατρείου”.

Για όποιον έχει γνωρίσει τον Snoop, είναι δύσκολο να φανταστεί γιατί κάποιος θα ήθελε να τον ξεφορτωθεί. Είναι απίστευτα γλυκός, τρυφερός και παιχνιδιάρης, δήλωσε στο The Dodo η υπεύθυνη μέσων ενημέρωσης της RSPCA, Rachel Butler. Η διάσωση εκτιμά ότι είναι περίπου 2 ετών.

“Τα πάει πολύ καλά”, δήλωσε η Μπάτλερ. “Είναι ένας τόσο τρυφερός σκύλος που απολαμβάνει να είναι κοντά στους ανθρώπους”.

To τέλος της ιστορίας

Η σπαρακτική εγκατάλειψη του Snoop έχει γίνει viral στο διαδίκτυο και εκατοντάδες άνθρωποι από παντού προσφέρονται να τον υιοθετήσουν.

Ο Butler είναι βέβαιος ότι το κύμα υποστήριξης θα βρει στον άξιο σκύλο ένα δικό του υπέροχο σπίτι – αλλά προς το παρόν, ο Snoop θα παραμείνει υπό τη φροντίδα της RSPCA, καθώς η ομάδα συνεχίζει να ερευνά ποιος τον άφησε εκεί έξω.

“Ένας άνδρας φαίνεται καθαρά στο βίντεο να πετάει τον σκύλο και υπάρχει ένα δεύτερο άτομο στη θέση του οδηγού του αυτοκινήτου”, δήλωσε ο Perehovsky. “Είμαι πολύ πρόθυμος να ακούσω όποιον αναγνωρίζει το όχημα, τον άνδρα ή το σκύλο”.

www.petkeepers.gr

❝ ετικέτες ❞ #ΣΚΥΛΟΣ