Πέτρος Μανταίος

Περίπου 20% η διαφορά: 40-41% με 20-21%. Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας. Ούτε στη λογική μας. Πιο παταγώδη διάψευση προβλέψεών μου δεν θυμάμαι! Πίστευα σε αλλαγή του πολιτικού σκηνικού επί το προοδευτικότερο, με επικύρωση της απλής αναλογικής.

Ολα τούμπα: το πολιτικό σκηνικό αλλάζει σε ό,τι πιο αντιδραστικό έχει να επιδείξει η Μεταπολίτευση, η απλή αναλογική ακυρώνεται εκ των πραγμάτων (λιγότερα κόμματα στη Βουλή), ο Μητσοτάκης μπαίνει στον «ιππόδρομο» θριαμβευτής, σε απόσταση αναπνοής από τον επίσημο θάνατο της απλής αναλογικής, υποσχόμενος, με λάβαρο πλέον τη λαϊκή ετυμηγορία, να συνεχίσει άλλη μία τετραετία τη φιλολαϊκή πολιτική του υπέρ των συμφερόντων της χώρας, των πολλών, με συμμετοχή των ολίγων.

Πάνε οι δεκάδες χιλιάδες νεκροί από τον κορονοϊό (μακράν περισσότεροι σε όλη την Ευρώπη αναλόγως πληθυσμού· και πάλι καλά που τους ανακοινώνουν, στην Αίγυπτο, π.χ., οι νεκροί του Covid είναι αμελητέα υπόθεση). Πάει και το εθνικό δυστύχημα στα Τέμπη. Πάνε και οι υποκλοπές και τα predator· ουδείς ουδένα παρηκολούθει. Πάνε και οι απευθείας αναθέσεις και οι λίστες Πέτσα και η 107η θέση στον κόσμο στην ελευθερία Τύπου· μια θλιβερή μειοψηφία απασχολεί το όλον ζήτημα, εδώ ψωμί δεν έχουμε, η ελευθεροτυπία μάς μάρανε, τρομάρα μας.

Πάει και το ψωμί-ψωμάκι (η ακρίβεια, για να γίνω σαφέστερος)· δεν τρέχει και τίποτα αν λες το ψωμί, ψωμάκι· άλλωστε ουκ επ’ άρτω μόνον… έτσι λένε τα ιερά κείμενα. Πάει και το τσιμέντωμα της Ακρόπολης και οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και η απογραφή πληθυσμού, που έτσι όπως έγινε είναι σαν να μην έγινε, και η ενημέρωση των εκλογικών καταλόγων, που μας έκανε τον μακροβιότερο πληθυσμό του πλανήτη με 10.000 Ελληνες άνω των 115 ετών! Πάει και η νεολαία· μας έστησε στο ραντεβού. Τι να πρωτοπιάσεις και τι να πρωταφήσεις. Και ποίον το νόημα, φίλτατοι; Ποίον το νόημα;…

❝ ετικέτες ❞ #ΕΚΛΟΓΕΣ