Είναι μια παλιά καθεστωτική πρακτική εξουσίας: να αντιμετωπίζεται η αποκαλυπτική δημοσιογραφία ως… ιδιώνυμο αδίκημα.

Η αναζήτηση αν κάποιος βαρύνεται με μια κατηγορία ή αν αδίκως κατηγορείται, συνιστά αυτόνομη διαδικασία.

Από αυτή την άποψη, το ερώτημα των ημερών είναι απλό: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμπλέκεται σε παρακολουθήσεις ή όχι;

Η πιο έγκυρη απάντηση μπορεί να προκύψει μόνο με ανεξάρτητη δικαστική έρευνα.

Αντί να τη ζητήσει, ο Πρωθυπουργός μπέρδεψε τον Φάντη με το ρετσινόλαδο.

Από τον ANT1 επανέλαβε ότι ο δημοσιογράφος και εκδότης Κώστας Βαξεβάνης, που έκανε τις σχετικές αποκαλύψεις, στο παρελθόν είχε εμπλοκή «στη ροή 10 εκατομμυρίων δολαρίων από Ρώσο ολιγάρχη προς ελληνικό κέντρο, με σκοπό τη δημιουργία τηλεοπτικού δικτύου εκπομπών στην Ελλάδα».

Επαναλαμβάνεται. Πρόσφατα μιλώντας στους Sunday Times του Λονδίνου, ανέφερε στα ξεκούδουνα τη «χρηματοδότηση τηλεοπτικού δικτύου φιλικό προς τη Μόσχα και τον ΣΥΡΙΖΑ υπό τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη».

Άρες, μάρες, κουκουνάρες. Μόνο που αυτή τη φορά το απέδωσε σε «σε απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου το 2016» και την πάτησε.

Την επόμενη, οι Times του Λονδίνου τον έβγαλαν ψεύτη, παρουσιάζοντας απλώς την απόφαση -και ο Βαξεβάνης τον τρέχει τώρα στα δικαστήρια..

Η τακτική Μητσοτάκη να εστιάζει στο δάκτυλο αντί για το φεγγάρι, είναι πάγια στην αντιμετώπιση του δημοσιογράφου και εκδότη της εφημερίδας «Documento».

Αντί να δίνει απαντήσεις, προσπαθεί να τον δαιμονοποιεί – και οι πιο δουλικοί υπουργοί του τον ακολουθούν.

Στους S.T. πρόσθεσε μάλιστα ότι η «η εφημερίδα του στήθηκε με μοναδικό σκοπό να κυνηγήσει εμένα και τη σύζυγό μου».

Ωστόσο το «Documento» και άλλα ΜΜΕ, όπως το iEidiseis, καλή ώρα – κάνει απλώς ρεπορτάζ για υποθέσεις δημοσίων προσώπων.

Σ’ αυτό το πλαίσιο αναδεικνύει κατά καιρούς – με πειστήρια- σκανδαλώδεις καταστάσεις που αφορούν τον Μητσοτάκη προσωπικά ή την επιχειρηματία, ως πρόσφατα, σύζυγό του.

Αν οι αποκαλύψεις ήταν ανακριβείς ο Βαξεβάνης θα ήταν ήδη πίσω από τα σίδερα- όπως προσπάθησε η ΝΔ να τον βάλει για… άσχετο θέμα: τα ρεπορτάζ του για τη Novartis…

Ο Πρωθυπουργός διαμαρτύρεται για άδικες κατηγορίες εναντίον του, αλλά δεν κατέφυγε ούτε μια φορά στη Δικαιοσύνη. «Δεν το κάνει ποτέ», λέει.

Στο ίδιο διάστημα η εφημερίδα , με μια καλή ομάδα ρεπόρτερς και την επιμονή να φτάνει ως το τέλος τις έρευνές της, έχει στο πλευρό της τις εγχώριες και διεθνείς δημοσιογραφικές οργανώσεις. Και στο πέτο του εκδότη της κρέμονται βραβεύσεις για τη δουλειά του.

Με τις υποκλοπές έχει και τα δημοσιεύματα των μεγαλύτερων ΜΜΕ του πλανήτη, τα Ευρωπαϊκά όργανα και τις διεθνείς Οργανώσεις προάσπισης του κράτους Δικαίου.

Ωστόσο, ο Πρωθυπουργός επιμένει στη γραμμή της αρνητικής φόρτισης του συγκεκριμένου δημοσιογράφου.

Είναι μια παλιά καθεστωτική πρακτική εξουσίας: να αντιμετωπίζεται η αποκαλυπτική δημοσιογραφία ως… ιδιώνυμο αδίκημα.

Πηγή: iΕidiseis.gr 

❝ ετικέτες ❞ #ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ