Αντώνης Ραφτόπουλος

Αντώνης Ραυτόπουλος

Οταν λοιπόν και τα ίδια τα μέσα έχουν επιλέξει ότι τα Τέμπη είναι πλέον παρελθόν, τότε είναι χρέος μας να μην ξεχαστεί το έγκλημα

Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε ήταν το τελευταίο πριν από τις εκλογές και, ως είθισται, είναι η τελευταία ευκαιρία να γεμίσουμε μπαταρίες πριν από το δύσκολο επταήμερο που κλείνει με την προσφυγή των πολιτών στις κάλπες. Όχι ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι χαλαρή, με τις διερευνητικές εντολές και το μετεκλογικό τοπίο, αλλά το κομβικό είναι τώρα. Η επικαιρότητα είχε πολλά θέματα αυτό το διήμερο, αλλά δύο γεγονότα μου κέντρισαν το ενδιαφέρον.

Το πρώτο είναι η συγκέντρωση στις Σέρρες κατά της υποψηφιότητας Καραμανλή μετά την τραγωδία στα Τέμπη. Πλήθος κόσμου, μεταξύ αυτών χαροκαμένες μανάδες και συγγενείς των 57 θυμάτων, ζήτησαν δικαιοσύνη για τους ανθρώπους που χάθηκαν. Ψάξτε το βίντεο που γίνεται εκφώνηση των ονομάτων των νεκρών. Έτσι, για να μην μπορούν να πουν αυτοί που σε λίγες μέρες θα ψηφίσουν τον πρώην υπουργό ότι δεν ήξεραν.

Το δεύτερο είναι η άρνηση χειραψίας στον Κυριάκο Μητσοτάκη από μέλη του ΜέΡΑ25 στην Κυψέλη και η ατάκα «Να μου κοπεί το χέρι».

Δεν θα εξετάσω αν συμφωνώ με το δεύτερο (όχι, δεν συμφωνώ), αλλά μαντέψτε με τι ασχολήθηκαν τα κανάλια στην Ελλάδα. Αν επιλέξατε το δεύτερο, τότε πέσατε μέσα. Η έλλειψη πολιτικού πολιτισμού απέναντι στον πρωθυπουργό για την ενημέρωση 107 είναι σημαντικότερο γεγονός από το έγκλημα στα Τέμπη. Ειλικρινά, αν δεν υπήρχαν κάποια διαδικτυακά μέσα και τα social media, δύσκολα θα μαθαίναμε τι έγινε στις Σέρρες. Και μπορεί αυτή η κίνηση των μελών του κόμματος του Γιάνη Βαρουφάκη να χαρακτηρίζεται από πολλούς ως μικροπρέπεια, αλλά, σοβαρά τώρα, αξίζει τόσο χρόνο συζήτησης; Αξίζει να μνημονεύεται αντί των θυμάτων στα Τέμπη;

Οταν λοιπόν και τα ίδια τα μέσα έχουν επιλέξει ότι τα Τέμπη είναι πλέον παρελθόν, τότε είναι χρέος μας να μην ξεχαστεί το έγκλημα.

ΥΓ.: Με αρκετό ενδιαφέρον άκουσα χθες τον Κ. Μητσοτάκη να λέει για πρώτη φορά τόσο ξεκάθαρα ότι το δίλημμα των εκλογών είναι «Μητσοτάκης ή Τσίπρας». Το προηγούμενο διάστημα το έλεγε πλαγίως, «σταθερότητα ή χάος», «ευημερία ή πισωγύρισμα» κ.ά. Γιατί άργησε; Γιατί αν το έλεγε νωρίτερα, δεν θα μπορούσε να ελιχθεί μακριά από ένα τετ-α-τετ των δυο τους. Αφού ξεμπέρδεψε με την τηλεμαχία των έξι (όχι αναίμακτα) και για να συσπειρώσει το κοινό του, έβαλε επιτέλους το δίλημμα που πιστεύει ο ίδιος από την αρχή.

❝ ετικέτες ❞ #ΤΕΜΠΗ