Κώστας Πουλακίδας

Η προκήρυξη των εκλογών θα μοιάζει με παλαιά κωμική ταινία. Ο Κ. Μητσοτάκης θα φωνάξει «Εκλογές! Εμπρός, γενναίοι μου» και θα καλπάσει μπροστά

Φυλλοξήρα στο Μαξίμου.  Όποιος πέρασε από εκεί επί Μητσοτάκη κατέστη τοξικός και πολιτικά αποσυνάγωγος. Από τον Πέτσα που οι έρευνες λένε ότι δεν μπορεί να σπάσει την τριάδα Μαρτίνου – Βορίδη – Βλάχου στην Ανατολική Αττική μέχρι τον Τριαντόπουλο, τον Σκέρτσο, τον Γεραπετρίτη και όσους άλλους θα βρίσκονται εκεί μέσα για λίγους μήνες ακόμη.

Ο «επόμενος μετά τον Μητσοτάκη», εκείνος που λειτουργεί ως πρωθυπουργός όταν ο πρωθυπουργός απουσιάζει, ο Γιώργος Γεραπετρίτης, εκεί που θα σάρωνε στον Πειραιά, έχασε τη θέση του από τη Δόμνα Μιχαηλίδου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης του έκοψε τον βήχα ότι θα μπορούσε να είναι πάλι στο Επικρατείας και ο υπουργός Επικρατείας δεν βρίσκει έδρα να εκλεγεί σε ολόκληρη την Επικράτεια.

Και το έτερο χέρι του Μητσοτάκη (δεν λέμε δεξί ή αριστερό για να μην τσακώνονται πάλι στο Μαξίμου – έχουν γαμήλιες χαρές αυτές τις μέρες) δεν θα είναι υποψήφιος. Ο  Άκης Σκέρτσος εζυγίσθη, εμετρήθη (στις δημοσκοπήσεις) και ευρέθη ελλιποβαρής. Πουθενά δεν θα εκλέγετο. Το σαββατοκύριακο οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες έγραφαν ότι θα βρει δουλειά στον ιδιωτικό τομέα…

Για τον Γρηγόρη Δημητριάδη ή τον Θανάση Νέζη δεν γίνεται καν λόγος υποψηφιότητας, είναι στους συνεργάτες που θα παραμείνουν στο σκοτάδι του παρασκηνίου.

Ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Χρήστος Τριαντόπουλος είναι πιο θαρραλέος. Ελπίζει ότι η συμμαχία Μητσοτάκη – Μπέου θα τον εκλέξει στη Μαγνησία, όπου το 2019 η Ν.Δ. εξέλεξε 4 βουλευτές και αυτός ήρθε 6ος στους 8… Η πρώτη έρευνα επιβεβαιώνει ότι μένει εκτός Βουλής.

Η προκήρυξη των εκλογών θα μοιάζει με παλαιά κωμική ταινία. Ο Κ. Μητσοτάκης θα φωνάξει «Εκλογές! Εμπρός, γενναίοι μου» και θα καλπάσει μπροστά. Και μόλις γυρίσει να κοιτάξει πίσω του, θα δει τον έναν να αγοράζει καφέ πέριξ της πλατείας, τον άλλον να κάνει συνεντεύξεις για δουλειά, τον τρίτο να καταστρέφει έγγραφα…

Πέρα από την πλάκα: ποιος πρωθυπουργός κέρδισε ποτέ εκλογική μάχη με τους στενότερους συνεργάτες του να μην συμμετέχουν σε αυτή; Την ώρα που οι Τοπικές της Ν.Δ. στο λεκανοπέδιο της Αττικής τηλεφωνούν στα μέλη τους και τα πιέζουν να γίνουν εκλογικοί αντιπρόσωποι, οι στενοί συνεργάτες του Μητσοτάκη δηλώνουν ότι θα απέχουν! Κολοσσιαία αντίφαση! Το μήνυμα που περνούν στον κόσμο τους είναι μήνυμα ήττας και αποχώρησης. Σκεφτείτε πόσο πιο έντονο θα είναι αν «συνοδευτεί» από την αποχώρηση από την πολιτική και πρώην πρωθυπουργού.

Αν φεύγουν οι στρατηγοί, αν φεύγουν οι κολόνες της παράταξης, θα μείνουν οι στρατιώτες;

❝ ετικέτες ❞ #ΜΑΞΙΜΟΥ