Τάσος Παππάς

Σκευωροί, συνωμότες, ραδιούργοι. Αυτοί είναι οι δράστες της επιχείρησης υπονόμευσης της κυβέρνησης και αποσταθεροποίησης της χώρας. Με όχημα ένα ανύπαρκτο θέμα προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες, να εξαφανίσουν τις επιτυχίες της κυβέρνησης και να παραδώσουν την εξουσία στους οπαδούς του χάους. Η δύναμή τους είναι μεγάλη. Είναι σε θέση να κρύβουν τα κίνητρά τους. Μπορούν να κατασκευάζουν στοιχεία. Διασπείρουν δηλητηριώδεις φήμες για να ενοχοποιήσουν τίμιους ανθρώπους. Διακινούν ψεύδη για να συκοφαντήσουν αδέκαστους πολιτικούς. Τροφοδοτούν τη δημόσια συζήτηση με σαχλαμάρες και σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Επιδιώκουν με αστήρικτες θεωρίες να δημιουργήσουν συνθήκες πόλωσης. Θέλουν να βλάψουν την κυβέρνηση γιατί δεν τους κάνει τα χατίρια. Εχουν καταφέρει να πείσουν πολλούς ότι υπάρχει σκάνδαλο υποκλοπών, ότι ο ιθύνων νους είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Ποια είναι λοιπόν, κατά την άποψη του μεγάρου Μαξίμου, τα θύματα αυτής της θηριώδους σκευωρίας; Εχουμε και λέμε:

-Τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Απαιτούν από τη Δικαιοσύνη να κινηθεί γρήγορα για να διαλευκανθεί η υπόθεση. Καλούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παραιτηθεί και να πάει σε εκλογές.

-Πολλά μέσα ενημέρωσης. Και καλά αυτά που δεν συμπαθούν την κυβέρνηση, τη δουλειά τους κάνουν, τρέφονται από τις αστοχίες του συστήματος. Δυστυχώς όμως στον χορό των αποκαλύψεων έχουν μπει δυναμικά και μέχρι τώρα φιλικά προς την κυβέρνηση μέσα. Κι αυτά μερικές φορές είναι εξίσου επιθετικά. Προτρέπουν τον πρωθυπουργό να αφήσει κατά μέρος τις δικαιολογίες του τύπου «δεν ήξερα», «αν γνώριζα δεν θα το επέτρεπα», «ένας πρωθυπουργός ούτε ξέρει ούτε πρέπει να ξέρει ποιοι και γιατί παρακολουθούνται», να σταματήσει να επικαλείται το απόρρητο για να προστατεύσει συνεργάτες του, να κάνει αυτοκριτική για τις αποφάσεις του: υπό τον έλεγχό του η ΕΥΠ, τοποθέτηση του ανιψιού του σε νευραλγικό πόστο, διορισμός Κοντολέοντος, ψήφιση τροπολογίας που απαγορεύει στους παρακολουθούμενους να ενημερώνονται εκ των υστέρων. Και δεν πρόκειται για εξάρσεις μιας ελεγχόμενα αφυπνισμένης ερευνητικής δημοσιογραφίας που κάνει σαματά, στη συνέχεια υποχωρεί και στριμώχνει κατόπιν άνωθεν εντολής τα δυσάρεστα γεγονότα στα ψιλά των δελτίων ειδήσεων και στα μονόστηλα των εντύπων. Οι «κύκλοι» που ελέγχουν τα συγκεκριμένα ΜΜΕ και έχουν σημαντικό οικονομικό εκτόπισμα επιμένουν.

-Επιστήμονες με κύρος, ειδικοί επί του θέματος και κυρίως γνώστες των νομικών και συνταγματικών κανόνων, υπεράνω υποψίας για επαφές με τους πάσης φύσεως λαϊκιστές, μερικοί κοντά στο πρωθυπουργικό περιβάλλον, με πρωταγωνιστικούς ρόλους στο πάλαι ποτέ συμπαγές αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, δεν χαρίστηκαν στην κυβέρνηση. Απέσυραν την εμπιστοσύνη τους, απαγκιστρώθηκαν από την επιρροή που ασκούσε πάνω τους ο πρωθυπουργός και βγήκαν στα κεραμίδια. Τον κατηγόρησαν ευθέως και παραδόξως (λόγω της στάσης τους απέναντί του μέχρι εκείνη τη στιγμή) δεν του βρήκαν ούτε ένα ελαφρυντικό. Κάποιοι του είπαν ότι το συγκεντρωτικό μοντέλο που έχει στήσει είναι επικίνδυνο για τον κοινοβουλευτισμό, άλλοι, οι πιο τολμηροί και με λιγότερες εξαρτήσεις, του είπαν πως πρέπει να παραιτηθεί.

-Ξένα μέσα ενημέρωσης αναδεικνύουν το ζήτημα, περιγράφουν τις ευθύνες της κυβέρνησης, αποδοκιμάζουν τη συμπεριφορά του πρωθυπουργού, κάνουν λόγο για Mitsotakis gate, θυμίζοντας την περιπέτεια του Ρίτσαρντ Νίξον. Μια σύγκριση καθόλου κολακευτική για τον Ελληνα πρωθυπουργό.

-Επιτροπές του Ευρωκοινοβουλίου ασχολούνται με την υπόθεση, επισκέπτονται την Ελλάδα, συναντούν διάφορα πρόσωπα, δεν διακρίνουν ζήλο στην προσπάθεια του πρωθυπουργού να φωτιστεί η ιστορία και αποκομίζουν την εντύπωση ότι υπάρχουν πράγματα που έχουν μείνει στο σκοτάδι με ευθύνη της κυβέρνησης. Ζητούν μάλιστα να εξιχνιαστεί η υπόθεση πριν οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές. Βαρύς υπαινιγμός.

-Καμιά δεκαριά βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και κυρίως ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής εξέφρασαν χειμαρρώδεις διαφωνίες για τον τρόπο που χειρίστηκε η κυβέρνηση την υπόθεση των υποκλοπών και έβαλαν στο κάδρο τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Δεν έχουν πεισθεί από τα επιχειρήματα που καταθέτει ο κ. Μητσοτάκης. Τα θεωρούν αναιμικά, καχεκτικά, που δεν αντέχουν σε σοβαρή κριτική. Στην ομάδα των «θυμάτων» πρέπει να συμπεριλάβουμε και την ΑΔΑΕ και την Ενωση Ποινικολόγων που αποδόμησαν με τεκμηριωμένα στοιχεία το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για την αναμόρφωση της ΕΥΠ.

Εντοπίσαμε τα, σύμφωνα με το αφήγημα της κυβέρνησης, θύματα αυτής της τεράστιας σκευωρίας. Ποιοι είναι όμως οι συνωμότες; Ποιοι είναι αυτοί που έδρασαν στο σκοτάδι για να αμαυρώσουν την εικόνα του πρωθυπουργού και να προκαλέσουν αναταραχή στη χώρα με τελικό στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης; Πώς κατάφεραν να μπλέξουν στα εγκληματικά δίχτυα τους κόμματα, πολιτικούς της συμπολίτευσης, πρώην πρωθυπουργούς, Ανεξάρτητες Αρχές, επιστημονικές συλλογικότητες, νομικούς και συνταγματολόγους που ήταν πολύ επιεικείς στα όρια της παρεξήγησης με τα λάθη του αρχηγού της παράταξης, φιλικά μέσα ενημέρωσης, ξένα δίκτυα, επιτροπές του Ευρωκοινοβουλίου; Αν λάβετε σοβαρές απαντήσεις από το κόμμα των ιδιοκτητών της χώρας να μου τρυπήσετε τη μύτη.

❝ ετικέτες ❞ #ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ