Η τραγωδία στα Τέμπη ανέδειξε την κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου στην Ελλάδα. Οι αποκαλύψεις, πλέον, είναι σχεδόν καθημερινές. Νέα κενά στις θέσεις σταθμαρχών στη Θεσσαλονίκη «δείχνει» τώρα έγγραφο που αποκαλύπτει το OPEN.

Οι ελλείψεις, όπως φαίνεται, προκάλεσαν την κατάργηση της βραδινής βάρδιας και ρύθμιση κυκλοφορίας από ένα μόνο άτομο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μίλτου Σακκελάρη, έγγραφο του τμήματος επιθεώρησης της διεύθυνσης Μακεδονίας αναφέρεται στην κατάργηση της βραδινής βάρδιας και χρονολογείται την 30ή Ιουνίου το 2022.

Όπως αναφέρεται, θα υπάρχουν μόνο δύο βάρδιες, λόγω συνταξιοδοτήσεων και θα είναι και οι δύο διάρκειας εννέα ωρών. Δηλαδή, τον περασμένο Ιούνιο καταργήθηκε η βραδινή βάρδια.

Τέλος, αναφερόταν πως η ρύθμιση της κυκλοφορίας θα γίνεται από τον σταθμό ΤΧ1.

Κατατέθηκε η πρώτη μηνυτήρια αναφορά

Την ίδια ώρα, στη Δικαιοσύνη προσέφυγε μία από τους τραυματίες, καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου -ανοίγοντας έναν νέο κύκλο στη διερεύνηση της υπόθεσης και βάζοντας στο «κάδρο» πολιτικά πρόσωπα.

Όπως ανακοίνωσαν οι εταιρείες Θεόδωρος Π. Μαντάς και Συνεργάτες και Λουκάς Θ. Αποστολίδης και Συνεργάτες, που έχουν αναλάβει τη νομική εκπροσώπηση, κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας με την οποία στρέφονται σε βάρος παντός υπευθύνου. Παράλληλα, σημειώνουν πως επιφυλάσσονται να προβούν σε περαιτέρω ενέργειες για την προάσπιση των δικαιωμάτων της εντολέως τους.

«Με τη μηνυτήρια αναφορά που καταθέσαμε, ζητάμε την πλήρη διερεύνηση σε σχέση με την τέλεση πληθώρας ποινικών αδικημάτων, τελεσθέντων εξ οιουδήποτε υπαιτίου, φυσικού ή ηθικού αυτουργού και συμμετόχου, με πράξεις ή δια παραλείψεως ανεξαρτήτως της θέσεως τους, είτε στην ιεραρχία των διοικήσεων του τριχοτομημένου ΟΣΕ είτε στα πολιτικά πρόσωπα που έχουν την ευθύνη και την εποπτεία του, αφενός σε βάρος της εντολέωςμας και αφετέρου εις βάρος των επιβατών του μοιραίου τραίνου “Intercity 62”» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

❝ ετικέτες ❞ #ΤΕΜΠΗ