Η μετάλλαξη Όμικρον και τα νέα περιοριστικά μέτρα βάζουν ξανά στο τραπέζι, σε φιλολογικό επίπεδο για την ώρα, το θέμα της επιστρεπτέας προκαταβολής, λίγες ημέρες πριν ανέβουν στο taxis τα εκκαθαριστικά για την αποπληρωμή της οφειλής.

Να σημειωθεί ότι πριν από λίγες ημέρες, δόθηκε παράταση έως το τέλος Ιουνίου για την πληρωμή της πρώτης δόσης για την επιστρεπτέα προκαταβολή, από τις 60 συνολικά και έως το τέλος Μαρτίου προκειμένου όσοι θέλουν να αποπληρώσουν το σύνολο της οφειλής, έχοντας ως επιβράβευση «κούρεμα» 15%. 

Βέβαια τα πάντα είναι υπό συζήτηση, αλλά στο οικονομικό επιτελείο έχει ανοίξει η συζήτηση για την λήψη μέτρων στήριξης επιχειρήσεων που πλήττονται ιδιαίτερα από τα νέα μέτρα, όπως νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, που ουσιαστικά αναγκάζονται να βάλουν λουκέτο, εστίασηκαφέ μπαρ κ.λπ.  

Πρόσφατα μάλιστα σε δηλώσεις του, σχετικά με την επιστρεπτέα προκαταβολή, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μειωθεί κι άλλο το ποσό της επιστροφής των ενισχύσεων μέσα στο 2022, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πρέπει να δούμε πώς θα εξελιχθεί η υγειονομική κρίση, έχουμε μάθει να μην αποκλείουμε τίποτα». 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι όποιες αποφάσεις θα αργήσουν να ληφθούν και αυτό διότι θέλουν να δουν το προς τα που πάει η κατάσταση και πόσο σημαντικές είναι οι επιπτώσεις των μέτρων που έχουν ληφθεί ή που θα ληφθούν αν κάτι δεν πάει καλά, αναφορικά με την πανδημία.  

❝ ετικέτες ❞ #ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ