Αντιμέτωποι με τρεις αδίστακτους λαθροϋλοτόμους που έφτασαν στο σημείο να απειλήσουν την σωματική τους ακεραιότητα βρέθηκαν ένας δασοφύλακας και ένας οδηγός του Δασαρχείου Μεσολογγίου, όταν τους εντόπισαν επ’ αυτοφώρω να κόβουν δέντρα στην θέση Μπαχατούρη της κοινότητας Ζευγορακίου.

Μάλιστα, οι δράστες είχαν φέρει στο σημείο δυο φορτηγάκια τύπου βαν, στα οποία φόρτωναν με ένα τρακτέρ τους κορμούς των δέντρων που είχαν κόψει! Οι δασικοί υπάλληλοι διαπίστωσαν ότι οι λαθροϋλοτόμοι είχαν ήδη μετατρέψει κορμούς δρυός σε καυσόξυλα 2,50 χωρικών κυβικών μέτρων, ενώ μια ολόκληρη βελανιδιά ήταν δεμένη με συρματόσκοινο στο τρακτέρ έτοιμη για να φορτωθεί.

Όταν, όμως, κατευθύνθηκαν προς ένα από τα φορτηγάκια για να κάνουν έλεγχο, δέχτηκαν επίθεση με τον ένα εκ των δραστών, ο οποίος δεν δίστασε να πετάξει προς το μέρος τους ένα… τσεκούρι, ευτυχώς χωρίς να τους τραυματίσει! Ωστόσο, οι δασικοί υπάλληλοι φοβήθηκαν για τη ζωή τους και έφυγαν από το σημείο με προορισμό το αστυνομικό τμήμα Γαβαλούς, όπου υπέβαλαν μηνύσεις σε βάρος των τριών αγνώστων για απόπειρα ανθρωποκτονία και παραβάσεις της Δασικής Νομοθεσίας και η έρευνα για τον εντοπισμό τους συνεχίζεται.

❝ ετικέτες ❞ #ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ