Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί για τη Μύκονο οι μπράβοι και οι συμμορίες που δρουν στο «νησί των ανέμων» ελέγχοντας τη νύχτα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αστυνομικών που έχουν αναλάβει να «καθαρίσουν» τη Μύκονο, οι συμμορίες αυτές έχουν έδρα τόσο την Αττική όσο και τη Θεσσαλονίκη.

Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι πρόκειται για 100 μπράβους από συνολικά 8 έως 10 συμμορίες που απασχολούνται είτε ως «πόρτα» σε καταστήματα είτε ως σωματοφύλακες επιχειρηματιών, πάντα με το αζημίωτο.

Όπως μετέδωσε το MEGA υπάρχουν, επίσης, 20 με 30 άτομα που εργάζονται ως ασφάλεια σε καταστήματα χωρίς ανήκουν σε κάποια από τις συμμορίες της Αττικής.

Δεν είναι τυχαίο ότι ανάμεσα στα «λαβράκια» που έβγαλαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Εκβιαστών που σαρώνουν τη Μύκονο βρέθηκε ένας Γεωργιάνος, αρχηγικό μέλος της περιβόητης «συμμορίας με το σίδερο», που είχε συλληφθεί το 2015.

Όπως έλεγαν στο Newsbomb.gr αστυνομικές πηγές, το 2013 είχε συλληφθεί από άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Ομονοίας για ληστεία. Δύο χρόνια αργότερα, το 2015 συνελήφθη ως αρχηγικό μέλος εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε ληστείες και κλοπές κατά συναυτουργία. Συγκεκριμένα ήταν πρωταγωνιστικό μέλος της περιβόητης «συμμορίας με το σίδερο». Ήταν μία από τις πιο βίαιες συμμορίες ληστών, που έμπαιναν σε σπίτια και βασάνιζαν τα θύματά τους με ηλεκτρικό σίδερο.

Το 2019 συνελήφθη και πάλι για το νόμο περί όπλων στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, ενώ δύο χρόνια αργότερα, το 2021, συνελήφθη στα Πατήσια για κλοπή. Μάλιστα κατά την τελευταία του σύλληψη αντέδρασε βίαια στη θέα των αστυνομικών.

Ο Γεωργιανός δεν είναι ο μόνος άντρας που εντοπίστηκε από τη Δίωξη Εκβιαστών στη Μύκονο και έχει ποινικό παρελθόν. Ανάμεσα σε αυτούς που ελέγχθηκαν είναι άτομο που το 2013 είχε επιτεθεί ως μέλος της Χρυσής Αυγής σε μέλη του ΠΑΜΕ στο Πέραμα. Το συγκεκριμένο άτομο είχε φυλακιστεί, αφέθηκε ελεύθερο το 2017, ενώ το 2019 δέχτηκε πυροβολισμό στο πόδι ενώ βρισκόταν στη συμβολή των οδών Τσακάλωφ και Ηρακλείτου στο Κολωνάκι.

❝ ετικέτες ❞ #ΜΥΚΟΝΟΣ