Οι καταστροφικές πλημμύρες στην επαρχία Σιντ του Πακιστάν, που επλήγη περισσότερο από την έλευση της παρατεταμένης θεομηνίας, άφησαν πίσω τους ακόμη 10 νεκρούς την Τρίτη, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά, δήλωσαν σήμερα οι αρχές, τη στιγμή που η Unicef επανέλαβε την έκκλησή της για ανθρωπιστική στήριξη 39 εκατομμυρίων δολαρίων από τη διεθνή κοινότητα, ώστε να ενισχυθούν οι πιο ευάλωτοι.

Ωστόσο, μόνο το ένα τρίτο του ποσού έχει συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής, ανέφερε η UNICEF σε δήλωσή της. Οι υγειονομικές αρχές της χώρας δίνουν τεράστια μάχη να περιορίσουν το ξέσπασμα των υδατογενών ασθενειών, της ελονοσίας και του δάγγειου πυρετού μεταξύ εκατοντάδων χιλιάδων επιζώντων που ζουν τώρα σε σκηνές στη νότια επαρχία Σιντ.

AP PHOTO
AP PHOTO

Οι άνευ προηγουμένου βροχοπτώσεις των μουσώνων και οι πλημμύρες, τις οποίες πολλοί ειδικοί αποδίδουν στην κλιματική αλλαγή, έχουν επηρεάσει 33 εκατομμύρια ανθρώπους και έχουν σκοτώσει έως και 1.569 ανθρώπους σε ολόκληρη τη χώρα από τα μέσα Ιουνίου.

Από αυτόν τον αριθμό, 701 άνθρωποι – συμπεριλαμβανομένων 293 παιδιών και 131 γυναικών – έχουν πεθάνει στη Σιντ, όπου πολλές περιοχές παραμένουν βυθισμένες.

Η UNICEF ανέφερε ότι περισσότερα από 3,4 εκατομμύρια παιδιά έχουν ξεριζωθεί από τα σπίτια τους και οι πλημμύρες έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερα από 550 παιδιά σε όλο το Πακιστάν.

AP PHOTO
AP PHOTO
AP PHOTO
AP PHOTO

«Χωρίς σημαντική αύξηση της υποστήριξης, φοβόμαστε ότι πολλά περισσότερα παιδιά θα χάσουν τη ζωή τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η UNICEF.

Στη Σιντ, πολλοί από τους δρόμους και τις γέφυρες έχουν καλυφθεί εντελώς από τα νερά ή έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, και χιλιάδες οικογένειες παραμένουν αποκομμένες και χρειάζονται απεγνωσμένα υποστήριξη. «Οι οικογένειες δεν έχουν φαγητό, ασφαλές νερό ή φάρμακα», ανέφερε η υπηρεσία.

Οι υποδομές και οι καλλιέργειες του Πακιστάν έχουν επίσης αποδεκατιστεί, εγείροντας ανησυχίες για μια επικείμενη επισιτιστική κρίση. Οι αρχές λένε ότι οι ζημιές που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες ανέρχονται σε τουλάχιστον 30 δισεκατομμύρια δολάρια.

AP PHOTO
AP PHOTO

Η UNICEF έχει δημιουργήσει 71 κινητούς καταυλισμούς υγείας και προσωρινά σχολεία για παιδιά στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές. Ωστόσο, η έκκλησή της για 39 εκατομμύρια δολάρια εξακολουθεί να χρηματοδοτείται λιγότερο από το ένα τρίτο, πρόσθεσε η UNICEF. Αυτό το ποσό είναι μέρος της έκκλησης των Ηνωμένων Εθνών για 160 εκατομμύρια δολάρια για την υποστήριξη της αντίδρασης του Πακιστάν στις πλημμύρες.

AP PHOTO


Εν τω μεταξύ, ο Πρωθυπουργός του Πακιστάν Σαχμπάζ Σαρίφ συναντήθηκε με παγκόσμιους ηγέτες στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ζητώντας περισσότερη βοήθεια από τη διεθνή κοινότητα για την αντιμετώπιση των πλημμυρών που έσπασαν ρεκόρ.

AP PHOTO


Σε τηλεοπτικό μήνυμα από τη Νέα Υόρκη, ο Σαρίφ προέτρεψε την Τετάρτη τους φιλάνθρωπους να δωρίσουν επειγόντως και γενναιόδωρα βρεφικές τροφές για τα παιδιά που επλήγησαν από τις πλημμύρες. «Ο Θεός θα σας ανταμείψει για αυτό το ευγενές έργο», είπε.

www.efsyn.gr

❝ ετικέτες ❞ #ΠΑΚΙΣΤΑΝ