«Μετά την προειδοποίηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερνογάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης αύξησε την προβοκατόρικη του ρητορική», αναφέρουν μεταξύ άλλων τα τουρκικά ΜΜΕ για τα όσα είπε ο πρωθυπουργός από την Κρήτη.

Δεν άρεσαν στα τουρκικά ΜΜΕ η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο «γιουρούσι» που επικαλέστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και κάνουν λόγο για σκανδαλώδεις δηλώσεις. Ο Τούρκος πρόεδρος είχε δηλώσει: «Κοίτα Μητσοτάκη, πάλι μιλάς δεξιά και αριστερά. Να ξέρεις καλά το εξής: Εάν προσπαθήσεις να κάνεις κάποιο λάθος, να ξέρεις ότι οι τρελοί Τούρκοι θα κάνουν γιουρούσι».

Το τηλεοπτικό δίκτυο Haber Global ανέφερε σε ρεπορτάζ του, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης: «Μετά την προειδοποίηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερνογάν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης αύξησε την προβοκατόρικη του ρητορική. Ο Μητσοτάκης έκανε δηλώσεις που φάσκουν και αντιφάσκουν. Σε αντίθεση με το μήνυμα του στο Νταβός που έλεγε ᾽᾽να κάτσουμε στο τραπέζι᾽᾽ αυτή τη φορά δήλωσε πως ‘η Ελλάδα δεν έχει χρόνο να χάσει κάνοντας διάλογο με ανοησίες’».

Και συνεχίζει: «Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας και πάλι έκανε σκανδαλώδεις δηλώσεις. Δήλωσε ότι ‘αυτοί που λένε πως θα έρθουν μια νύχτα ξαφνικά ίσως ξυπνήσουν ξαφνικά και βρουν τον εαυτό τους στη σκληρή πραγματικότητα’ και τόνισε πως με τα νέα αεροσκάφη ο ελληνικός εναέριος χώρος θα προστατευτεί καλύτερα».

Παράλληλα, τα τουρκικά site, μιλούν για προκλητικές δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού: «Ο Μητσοτάκης ξεπέρασε τα όρια», «Ο Μητσοτάκης συνεχίζει να μην χωνεύει το ‘μια νύχτα θα έρθουμε ξαφνικά’», «Σκανδαλώδεις δηλώσεις Μητσοτάκη», είναι μερικοί από τους τίτλους των ρεπορτάζ.

❝ ετικέτες ❞ #ΕΡΝΤΟΓΑΝ