Δεν έμεινε εκτός ο Βόλος από καλοστημένες απάτες 54χρονου συμβούλου επενδύσεων, ο οποίος συνελήφθη στην Αθήνα και η λεία του Πανελλαδικά υπολογίζεται σε 18 εκατ. ευρώ. Η πρώτη μήνυση συμπολίτη κατατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κατατεθεί έγκληση ενός ακόμη Βολιώτη που έπεσε θύμα του.

Ο επενδυτής, που ήταν γνωστός σε κύκλους επιχειρηματικών και αφοπλιστικών κύκλων, κατηγορείται για απάτη, υπεξαίρεση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, σε μία από τις μεγαλύτερες απάτες των τελευταίων χρόνων.

Ο 54χρονος ταυτοποιήθηκε από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας, ως ο δράστης 71 περιπτώσεων απάτης σε βάρος φυσικών και νομικών προσώπων, με την οικονομική ζημιά τους να ανέρχεται σε 7.778.710,26 ευρώ και 9.131.099,41 δολάρια ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο κατηγορούμενος πλησίαζε, κυρίως, εκπροσώπους του επιχειρηματικού και εφοπλιστικού χώρου και συστηνόταν ψευδώς ως «σύμβουλος εμπορικών συμφωνιών – επενδύσεων» με εξειδικευμένες γνώσεις, πρωτοποριακές μεθόδους και εμπειρία στην παγκόσμια αγορά πετρελαιοειδών, βασιζόμενος σε ιδιότητά του στο παρελθόν ως στέλεχος μεγάλων εταιρειών στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Ο κατηγορούμενος τους έπειθε να συμμετέχουν σε ένα δήθεν αποδοτικό επενδυτικό σχήμα, με εγγυημένο κεφάλαιο με την αγορά πετρελαιοειδών, στο όνομά τους, ενώ πρόσφερε δυνατότητα εξασφαλισμένης αποχώρησης οποιαδήποτε στιγμή με ρευστοποίηση στο ακέραιο του κεφαλαίου ή φυσική παραλαβή προϊόντος ίσης αξίας.

Στη συνέχεια, ο 54χρονος προέβαινε σε διαδικασία αγοραπωλησίας αργού πετρελαίου και αγοράς ασφαλίστρων (OPTION) προς εξασφάλιση του επενδυθέντος κεφαλαίου, με χρέωση του πελάτη, ώστε ο αγοραστής να αποκομίζει ετήσιο κέρδος με απόδοση από 7,6% έως 13%, με τη μορφή μηνιαίου μισθώματος (προκαθορισμένη απόδοση).

Για χρονομίσθωση αυτοκινήτου

Στον Βόλο, ο 54χρονος δεν εμπορευόταν πετρελαιοειδή και ασφάλειες, αλλά πώληση αυτοκινήτων με χρονομίσθωση (leasing) και κατάφερε να αποσπάσει από δύο επιχειρηματίες του Βόλου ποσό 50.000 €.

Ήδη κατατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου η πρώτη μήνυση σε βάρος του, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κατατεθεί και η δεύτερη.

Η περίπτωση της μήνυσης αφορά επιχειρηματία στον χώρο της εστίασης, ο οποίος πλήρωσε σε τρεις δόσεις το ποσό των 26.500 ευρώ για την μίσθωση με ετήσιο χαρακτήρα ενός αυτοκινήτου μάρκας Mercedes. Ο 54χρονος προβάλλοντας διαρκώς διάφορες δικαιολογίες από τον περασμένο Σεπτέμβριο ανέβαλε την παράδοση του αυτοκινήτου, δίνοντας παράλληλα ένα άλλο αυτοκίνητο, ώστε ο επιχειρηματίας να καλύπτει τις ανάγκες μετακίνησής του.

Μάλιστα, το Σάββατο ο Βολιώτης ενημερώθηκε από άλλη εταιρεία ότι έπρεπε να παραδώσει το αυτοκίνητο που του είχε παραχωρηθεί, διότι ο επιχειρηματίας είχε συλληφθεί για απάτες που ξεπερνούσαν τα 18.000.000 ευρώ και ότι 190 περίπου αυτοκίνητα που βρίσκονταν σε χρονοχρέωση σε διάφορους επαγγελματίες ανά την Ελλάδα, έπρεπε να επιστραφούν!

Πηγή: magnesianews.gr

❝ ετικέτες ❞ #ΒΟΛΟΣ