Στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ1, με τη δημοσιογράφο κ. Χρ. Βίδου, συμμετείχε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Κατ’ αρχάς, στην ερώτηση για τις δημοσκοπήσεις, η Λαρισαία Βουλευτής επεσήμανε πως «oι δημοσκοπήσεις δεν είναι εκλογικό αποτέλεσμα και όποιος τυχόν τις προωθεί  με αυτόν τον τρόπο, αλλοιώνει την ενδεχόμενη βούληση του εκλογικού σώματος, μην προσφέροντας τελικά, καλές υπηρεσίες στη Δημοκρατία».

Περαιτέρω, όσον αφορά τα ερωτήματα για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, η Λαρισαία Βουλευτής υπογράμμισε τα κάτωθι:

«Όπως μόλις παρακολουθήσαμε, επικρατεί ένα διπολικό τοξικό κλίμα, που ενισχύεται και από τις δύο πλευρές. Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ απειλούν ο ένας με το φόβητρο του άλλου, για το ποιος έκανε το μεγαλύτερο κακό στη Χώρα.

Η πατρίδα μας, έχει περιέλθει σε ένα σταυροδρόμι, όπου από τη μια πλευρά βρίσκεται ο αποτυχημένος δικομματισμός της Ν.Δ. με το  ΣΥΡΙΖΑ, ενώ από την άλλη ανατέλλει ο εναλλακτικός δρόμος της Σοσιαλδημοκρατίας.

Ο Ελληνικός Λαός καλείται να αποφασίσει, εάν η νυν διακυβέρνηση της Ν.Δ. τον έκανε ευτυχέστερο και πλέον ζει καλύτερα, ταυτοχρόνως δε εάν η προηγούμενη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ -αγκαλιά με το ακροδεξιό μόρφωμα των Ανεξαρτήτων  Ελλήνων- ήταν η διακυβέρνηση που του είχαν τάξει ως …“πρώτη φορά αριστερά”.

Εμείς στο ΠΑΣΟΚ μιλάμε για μια διαφορετική, γνήσια προοδευτική, εναλλακτική διέξοδο. Μιλάμε στους πολίτες καθαρά, με συγκεκριμένες λύσεις. Όπως με την πρότασή μας για πλαφόν στη λιανική τιμή της ενέργειας. Όπως με τη ρεαλιστική θέση μας, για μείωση στο μισό του Φ.Π.Α. στα βασικά είδη, κατεύθυνση στην οποία κινήθηκε πριν λίγες μέρες η Ισπανία.

Η αμείλικτη πραγματικότητα είναι πως ξεκινά το νέο κύμα πλειστηριασμών 1ης κατοικίας. Η αλήθεια είναι ότι δεκάδες οικογένειες σεισμόπληκτων  -με μωρά παιδιά, άτομα με αναπηρία και συμπολίτες μας στην τρίτη ηλικία– διαβιούν ακόμα σε κοντέινερ στο Δαμάσι του νομού ΛάρισαςΞεχασμένοι από το “Επιτελικό Κράτος” του κ. Μητσοτάκη, έκαναν Πρωτοχρονιά μέσα σε κοντέινερ. Και είναι αυτή η Κυβέρνηση, που ζητά ξανά την ψήφο εμπιστοσύνης της κοινωνίας…

Εμείς νοιαζόμαστε για τους Ανθρώπους. H Σοσιαλδημοκρατία, με την εμπιστοσύνη των προοδευτικών δημοκρατών, έχει τη δύναμη να βγάλει τους μη προνομιούχους από το περιθώριο, να τους διασφαλίσει την αξιοπρέπεια που δικαιούνται.

Συζητώντας αυτή τη στιγμή σε ένα πολιτικό πάνελ, δεν λησμονούμε τους συνανθρώπους μαςπου εδώ και δύο χρόνια ζουν σε κοντέινερ, τους αστέγους που κοιμούνται στα παγκάκια, τους καρκινοπαθείς τελικού σταδίου που υποφέρουν χωρίς ξενώνα ανακουφιστικής φροντίδας.

Αυτή είναι η κοινωνία του 2023.

Θα την αλλάξουμε, λοιπόν;

Θα επιλέξουμε τη Σοσιαλδημοκρατία της αξιοπρέπειας;

Αυτό είναι το ερώτημα που καλείται να απαντήσει ο Ελληνικός Λαός».

❝ ετικέτες ❞ #ΛΙΑΚΟΥΛΗ