Σε δήλωσή του Γιάννη Καριπίδη, υποψήφιου βουλευτή ν. Λάρισας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επισημαίνονται τα εξής:

«Η μετατροπή του νερού από αγαθό σε πανάκριβο εμπόρευμα, συνιστά με το νομοσχέδιο που φέρνει στο ελληνικό κοινοβούλιο η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνητική θεσμική εξέλιξη για τον τομέα παροχής υπηρεσιών ύδατος συνεπώς και για τις Δ.Ε.Υ.Α..

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιμένει να καταστρατηγεί τις αποφάσεις του ΣτΕ, που ζητούν την επιστροφή της διαχείρισης του νερού υπό άμεσο δημόσιο έλεγχο.

Ενώ διατηρεί τις ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο, τώρα μεταφέρει και την εποπτεία των υπηρεσιών ύδρευσης και τη διαχείριση των σχετικών πολιτικών στη δημιουργούμενη Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων.

Υποβαθμίζει, έτσι, περαιτέρω τον χαρακτήρα του πόσιμου νερού ως κοινωνικού αγαθού και το μετατρέπει σε πανάκριβο εμπόρευμα.

Υπάρχει έντονη ανησυχία αλλά και υποψία ότι με τη θέσπιση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων( Ρ.Α.Α.Ε.Υ.) σχεδιάζονται παρεμβάσεις που θα οδηγήσουν στην ιδιωτικοποίηση των Δ.Ε.Υ.Α. και μάλιστα σε αντίθεση με τις αποφάσεις του ΣτΕ. Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να εκφράζουν έντονα την αντίθεσή τους με τις πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις, στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις.

Η επίσημη θέση της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. και της ΚΕΔΕ είναι η άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου.

Το νερό είναι δημόσιο αγαθό. Το πόσιμο νερό είναι ανθρώπινο δικαίωμα.

Η ιδιωτικοποίησή του δεν θα περάσει».

❝ ετικέτες ❞ #ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ