Σε ανοιξιάτικους ρυθμούς θα βρίσκεται για όλη τη διάρκεια της εβδομάδας που μόλις ξεκινά η Λάρισα σε ότι αφορά τις καιρικές συνθήκες.

Μία εβδομάδα που θα κυλήσει με πολύ ηλιοφάνεια, χωρίς φαινόμενα και με τη θερμοκρασία το μεσημέρι να προσεγγίζει τους 20 βαθμούς Κελσίου!

Όλα πάντως δείχνουν πως η καλοκαιρία θα διατηρηθεί οριακά μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα, αφού για τις επόμενες ημέρες η πρόβλεψη της “τάσης” της θερμοκρασίας για τη Λάρισα από το Εθνικό Αστεροσκοπείο, δείχνει μία σημαντική πτώση.

Δείτε την πρόγνωση των επόμενων ημερών για την πόλη της Λάρισας:

Δείτε την αναλυτική πρόγνωση και του Λαρισαίου προγνώστη Φάνη Χατζηγρίβα:

Θα συνεχιστούν οι υψηλές τοπικά θερμοκρασίες για την εποχή, μέχρι και την ερχόμενη Πέμπτη 23.02.2023.

Μάλιστα δεν αποκλείουμε και τιμές από 21 έως 23 βαθμούς κυρίως στο εσωτερικό, και στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Θα ανέβουν σταδιακά και οι ελάχιστες θερμοκρασίες, αλλά η σχετική υγρασία, η τοπική παχνη ,και κάποιες ομίχλες κυρίως νωρίς το πρωί, θα μας κάνουν να αισθανόμαστε το κρύο αρκετά.

Δυστυχώς και εν μέσω αιφνίδιας στρατοσφαιρικης θέρμανσης, δεν μπορούμε να επεκταθούμε αρκετά στις ημέρες, καθώς τα δεδομένα αλλάζουν με μεγάλη ευκολία ακόμη και μέσα σε λίγες ώρες, βάζοντας μας σε κίνδυνο να εκτεθούμε.

Φυσικά δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη η κατάσταση για την Καθαρά Δευτέρα, αλλά μπαίνουν κάποιες υποψηφιότητες στα δυτικά, και βόρεια κυρίως ηπειρωτικά, με πιθανές προεκτάσεις για κάποιες βροχές.
Και πάλι όμως δεν γνωρίζουμε αν η χώρα μας βρεθεί εκείνο περίπου το διάστημα σε ψυχρό η θερμό τομέα, ενός συστήματος που θα επηρεάζει τα βόρεια Βαλκάνια.

Θα μπορούσαμε να δώσουμε μια τάση, όπως έχω αναφερθεί και σε προηγούμενες αναρτήσεις που θέλει μεγάλο μέρος της ευρωπαϊκής Ηπείρου, με αυξημένες πιθανότητες και για τη χώρα μας ,να βρεθούμε υπό την επιρροή μιας ιδιαίτερα ισχυρής ψυχρής κατεβασιάς ,με πολύ χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, και χιόνια ακόμη και σε πεδινά τμήματα.

Όπως είπα όμως και παραπάνω ,το φαινόμενο της αιφνίδιας στρατοσφαιρικης θέρμανσης (ΑΣΘ) ,δεν μας αφήνει περιθώρια για να μιλάμε με απόλυτη σιγουριά, ούτε καν στα κοντινά.

Σίγουρα οι φίλοι αγρότες θέλουν βροχές, και ίσως τελικά να καταφέρουν να φτάσουν, σε καμία όμως περίπτωση δεν θα θέλαμε ισχυρό Παγετό μέσα στον Μάρτιο καθώς θα μπούνε σε περιπέτειες αρκετά καρποφόρα δένδρα, πόσο μάλλον όταν έχουν προηγηθεί ζεστές με κίνδυνο να ανθίσουν.

Εδώ είμαστε να δούμε την ενδιαφέρουσα εξέλιξη.

newsroom onlarissa.gr

❝ ετικέτες ❞ #ΚΑΙΡΟΣ