«Δεν μπορούμε άλλο, δεν αντέχουμε», λένε οι γεωργοί και οι βοσκοί. «Στους παλιούς λύκους τους γάβγιζε το σκυλάκι και φεύγανε».

Απεγνωσμένοι είναι οι βοσκοί και γεωργοί στη Μαγνησία, οι οποίοι καταγγέλλουν επιθέσεις από λύκους, τόσο στα ζώα που εκτρέφουν, όσο και στους ίδιους.

Μιλώντας στο MEGA το πρωί της Πέμπτης (26/1), κτηνοτρόφος ανέφερε ότι γλίτωσε στο «παρά πέντε» από επίθεση λύκων, καθώς πρόλαβε να μπει έγκαιρα στο όχημά του.

Ο κ. Γιώργος τόνισε ότι στην περιοχή έχασαν πάνω από 30 ζώα μετά από επιθέσεις λύκων, ενώ μέσα σε μόλις μισή ώρα έχασαν 15 πρόβατα.

«Τα μάζευα για να τα πάω σε άλλο μαντρί για να γεννήσουν. Πίσω έμειναν μερικά και μέχρι να γυρίσει το παιδί, μέσα σε μισή ώρα τα βρήκε με ανοιγμένες κοιλιές και τα κατσικάκια να σπαράζουν… Για να το κάνουν αυτό μέσα σε μισή ώρα, ήταν πολλοί λύκοι», δήλωσε.

Οι κάτοικοι των τριγύρω χωριών έκαναν παράπονα στον φορέα διαχείρισης της περιοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην περιοχή έχουν καταγραφεί 12 λύκοι και εάν συνεχιστούν οι επιθέσεις, τότε οι κτηνοτρόφοι θα αντιμετωπίσουν μεγάλο πρόβλημα.

«Να φάνε ένα ζωντανό, αλλά να σου τρώνε το μεροκάματο και του άλλου το κοπάδι; Στους παλιούς λύκους τους γάβγιζε το σκυλάκι και φεύγανε. Αυτοί τρώνε και τα σκυλιά μας. Μας εγκατέλειψαν οι εργάτες, σήκωσαν τα χέρια ψηλά. Δεν μπορούμε άλλο, δεν αντέχουμε», είπε.

Ο κτηνοτρόφος ανέφερε πως ο φορέας θα τους αποζημιώσει για την απώλεια των ζώων τους, ωστόσο ο ίδιος έκανε έκκληση για να παρθούν μέτρα ώστε να προστατευτούν τα κοπάδια τους από τις επιθέσεις.

❝ ετικέτες ❞ #ΛΥΚΟΙ