Για «δρομολόγηση της νομοθετικής ρύθμισης για προσφορά χαμηλότερου ρεύματος στους αγρότες και στους κτηνοτρόφους σε ορίζοντα 10ετίας», μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισαγωγική του ομιλία στη νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους των αγροτών, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην διενέργεια των ευρωεκλογών σε τρεις μήνες, λέγοντας πως ένα από τα σημαντικά ζητήματα είναι η Κοινή Αγροτική Πολιτική.

«Χρειάζονται άμεσες παρεμβάσεις στην ΚΑΠ, το υπουργείο έχει καταθέσει προτάσεις στο Συμβούλιο Υπουργών, αλλά θα χρειαστεί μια ευρύτερη συζήτηση πιθανόν και σε επίπεδο συνόδου Κορυφής για την πράσινη μετάβαση και τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι».

«Έχουμε στηρίξει την συνεταιριστική γεωργία», είπε επίσης κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στον «πρωτογενή τομέα, που μπορεί να είναι καινοτόμος και εξαγωγικός», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Συνεχίζει τις επαφές η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση συνεχίζει τις επαφές προκειμένου να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις που ανέλαβε απέναντι στους αγρότες. Με τροπολογία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας παρέχεται η δυνατότητα σε κατόχους αγροτικών τιμολογίων να συνάψουν μακροχρόνιες συμβάσεις προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας με χαμηλές τιμές ρεύματος.

Σημειώνεται ότι ο Πρωθυπουργός είχε συνάντηση τη Δευτέρα (11/3) με τους εκπροσώπους των θεσμικών φορέων της Θεσσαλίας και αγρότες του νομού, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε δίκαια τα αιτήματα των αγροτών, αναφέρθηκε στην επιστροφή του ΕΦΚ από το 2025, στις παρεμβάσεις για το αγροτικό ρεύμα, ενώ εστίασε στη διαπραγμάτευση που κάνει η κυβέρνηση για την κοινή αγροτική πολιτική (ΚΑΠ) εξηγώντας, και ενόψει ευρωεκλογών, ότι το ΕΛΚ σε αντίθεση με τους πράσινους και τους ευρωσοσιαλιστες έβαζε πάντα «φρένο» στην ταχύτητα υλοποίησης της πράσινης μετάβασης.

«Διεκδικούμε λύσεις στα αιτήματά μας – πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε αυτή την κουβέντα και να έχουμε αποτελέσματα. Θα χαθούν πολλά εκατομμύρια από την τοπική αγορά, οι συνέπειες δεν έχουν γίνει ακόμα αισθητές» σημείωσε ο εκπρόσωπος των αγροτών, κ. Ρίζος Μαρούδας.

Είχε προηγηθεί σύσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους των φορέων όπου παρουσιάστηκε το master plan της Ολλανδικής εταιρείας για την ανασυγκρότηση της περιοχής.

«Η πρόταση αυτή δεν αποτελεί θέσφατο» είπε ο Πρωθυπουργός. Μαζί να συνδιαμορφωσουμε έναν οδικό χάρτη για την επόμενη ημέρα στην περιοχή. Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρετας αναφέρθηκε στο συναινετικό κλίμα της συνάντησης, τονίζοντας ότι ο ίδιος κατέθεσε τη δίκη του μελέτη που συμπίπτει κατά 80% με αυτή των Ολλανδών. Όλοι συμφωνούν ότι τα έργα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα, ειδικά ο καθαρισμός ρεμάτων σε πρώτη φάση.

Πηγή: cnn.gr

❝ ετικέτες ❞ #ΑΓΡΟΤΕΣ #ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ