Στη Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας μίλησε σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης δηλώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ παραμείνει βαθιά κοινωνικός και ανεξάρτητος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε έκλεψε από τον ελληνικό λαό. Η ηθική κρίση κατέστρεψε την χώρα και την έστειλε στα βράχια, η ηθική κρίση των κομμάτων που χρωστάνε 1 δις δανεικά και αγύριστα . Είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε σε ένα εξαιρετικά δύσκολο περιβάλλον για την χώρα, η οποία είχε καταρρεύσει, με 400.000 οικογένειες κάτω από τα όρια της φτώχειας και 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους και η χώρα με τους πολίτες της στάθηκε όρθια.

Υπερασπίστηκε το κυβερνητικό έργο του Αλέξη Τσίπρα στον οικονομικό τομέα με την έξοδο από τα μνημόνια, στην υγεία, στην παιδεία, στο κοινωνικό κράτος. Επιτέθηκε στη ΝΔ λέγοντας πως φτωχοποιεί τους πολίτες, με ένα σύστημα υγείας που καταρρέει, με την ακρίβεια να διαλύει τα νοικοκυριά και τα πανεπιστήμια να υποβαθμίζονται ενώ είναι οι μοχλοί ανάπτυξης της χώρας.

“Πρόκειται για κοροϊδία. Πρόκειται για μια περιστρεφόμενη πόρτα διαπλοκής, που θα δημιουργήσει μια κοινωνία όπου όσοι έχουν την τύχη να γεννηθούν με χρήματα θα πηγαίνουν μπροστά, κι όσοι έχουν την ατυχία στο λάθος χωριό ή στην λάθος πόλη, τη λάθος οικογένεια, να είναι πολίτες τρίτης κατηγορίας. Εμείς δεν έχουμε αυτή τη φιλοσοφία. Εμείς θέλουμε να υπάρξει ανάπτυξη, θέλουμε ελεύθερες αγορές, αλλά θέλουμε δυνατά εργασιακά δικαιώματα και θέλουμε κοινωνικό κράτος. Στην υγεία, στη παιδεία, στον πολιτισμό”. Ανέπτυξε τις θέσεις του για το μέλλον της Θεσσαλίας και είπε πως θα γίνουν τα πάντα για να μείνουν οι άνθρωποι στον τόπο τους.

“Οι βουλευτές μας κάνουν μια πάρα πολύ καλή δουλειά και ο δικός σας, αξιολογότατος βουλευτής, ο Αλέξανδρος Μεικόπουλος, τα τμήματα δουλεύουν, τα think tanks αρχίζω και τα παρουσιάζω και αρχίζουν κι εκείνα να επεξεργάζονται προτάσεις. Ένα – ένα, όλα θα γίνουν. Μην έχετε αμφιβολία. Εσείς όμως, δεν θέλω να πτοείστε. Εγώ εσάς δεν θα σας προδώσω. Μια καθαρή, ανεξάρτητη προοδευτική παράταξη της χώρας, αναγκαστικά θα γίνουμε και κυβέρνηση, γιατί η χώρα δεν αντέχει άλλο. Θέλουμε πίσω την αξιοπρέπειά μας, θέλουμε υπερηφάνεια για τον τόπο μας. Θέλουμε δικαιοσύνη, που είναι το αποκούμπι του Έλληνα και θέλουμε ανάπτυξη που δεν θα είναι από δανεικά. Θέλουμε τα παιδιά αυτού του τόπου να μένουν στον τόπο τους. Θέλουμε οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας να μην πεθαίνουν μόνοι τους. Θέλουμε να υπάρχει φροντίδα και αλληλεγγύη στην κοινωνία μας. Να γίνουμε ο καλύτερός μας εαυτός. Θέλουμε να είμαστε μια σύγχρονη κοινωνία».

Η ανανέωση

“Έχουμε δουλειά να κάνουμε στο να ανανεωθεί το κόμμα μας, το γνωρίζω. Μην θεωρείτε ότι οι αλλαγές που ήταν να γίνουν έχουν τελειώσει. Δεν φτάνει το ότι μερικοί που είχαν άλλοι ατζέντα αποχώρησαν, πρέπει να χτίσουμε. Το κόμμα να γίνει κόμμα των μελών, με λογοδοσία όλων των οργάνων και του προέδρου στα μέλη. Αυτό είναι το σωστό”, είπε.

Πηγή: gegonota.news

❝ ετικέτες ❞ #ΒΟΛΟΣ #ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ