Το μέτωπο της πόλης της Λάρισας για την άσκηση πιέσεων προς τον ΟΣΕ και την Πολιτεία για την εξεύρεση ουσιαστικών λύσεων  στο μεγάλο ζήτημα της διέλευσης των σιδηροδρομικών γραμμών από τον αστικό ιστό επιβεβαιώθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία κλήθηκαν και συμμετείχαν βουλευτές, ο περιφερειάρχης καθώς και εκπρόσωποι φορέων της πόλης.

Η γενική εικόνα από τη συνεδρίαση καταδεικνύει ότι οι αρχές και οι φορείς της Λάρισας, με ενωτική διάθεση είναι αποφασισμένοι να θέσουν ψηλά το θέμα αφήνοντας ανοικτό μάλιστα το ενδεχόμενο των κινητοποιήσεων.

Επιμέρους διαφοροποιήσεις και απόψεις για τα επόμενα βήματα αλλά και για τεχνικής φύσεως θέματα,  σαφέστατα υπήρξαν, όπως και για τους λόγους που ο ΟΣΕ τόσα χρόνια αγνοεί τις παρεμβάσεις της πόλης, μέσω των δημοτικών αρχών όλων των τελευταίων ετών.

Απαρατήρητη δεν πέρασε πάντως και η κόντρα του δημάρχου Απ. Καλογιάννη με τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης και υποψήφιο δήμαρχο Θα. Μαμάκο, όταν ο τελευταίος ανάλωσε την τοποθέτησή του για  να αποδώσει σχεδόν αποκλειστικά τις ευθύνες στη σημερινή δημοτική αρχή.

Στην σύντομη απάντησή του ο Απ. Καλογιάννης, αφού τόνισε ότι τέτοιες  τοποθετήσεις δεν βοηθούν στην ενότητα της πόλης απέναντι σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, συνέχισε λέγοντας: «εσείς κε Μαμάκο ήσασταν επί ετών δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Τι κάνατε για αυτά τα σοβαρά ζητήματα; Τι κατάσταση μας παραδώσατε; Είχατε καταφέρει να προχωρήσετε κάποια διαδικασία για άμεσα ζητήματα ασφαλείας;  Τώρα μας λέτε να σηκώσουμε μαζί τα μανίκια. Τα μανίκια θα έπρεπε να τα είχατε σηκώσει όταν ήσασταν αντιδήμαρχος της προηγούμενης δημοτικής αρχής», ήταν το νόημα της απάντησης του δημάρχου.

Και κάπως έτσι το θέμα έκλεισε, δείχνοντας ωστόσο ότι όταν,  προφανώς αργότερα,  ξεκινήσει για τα καλά η προεκλογική περίοδος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, θα  δούμε και θα ακούσουμε αρκετά.

❝ ετικέτες ❞ #ΛΑΡΙΣΑ