Με τα παράλια τόσο του δήμου Αγιάς, όσο και του δήμου Τεμπών να είναι έτοιμα –ή τουλάχιστον έτσι να υποστηρίζουν οι υπεύθυνοι- να δεχθούν και αυτό το καλοκαίρι χιλιάδες παραθεριστές, σε μια μοναδική ακτογραμμή χιλιομέτρων φυσικής –αναξιοποίητης- ομορφιάς, η διοίκηση της 5ης ΥΠΕ έχει ολοκληρώσει το σχεδιασμό της, με στόχο την ιατρική κάλυψη και την ασφάλεια όλων των παραθεριστών.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό αυτό, στο Στόμιο, τα Μεσάγγαλα και τη Σωτηρίτσα, από 15 Ιουλίου μέχρι και 21 Αυγούστου θα καλύπτονται τα Σαββατοκύριακα με δυο (2) Γενικούς Ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, σε 24ωρη εφημερία.

«Τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας τα Ιατρεία μας εκεί λειτουργούν από το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι», εξηγεί στη LP ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτης Σερέτης, ο οποίος έχει αναλάβει και πάλι τον γενικό συντονισμό του επιχειρησιακού σχεδίου, με στόχο ένα καλοκαίρι χωρίς προβλήματα.

«Με τον τρόπο αυτό θα λειτουργούν τα Περιφερειακά Ιατρεία και τις υπόλοιπες ώρες καλύπτονται από την εφημερία του Κέντρου Υγείας που ανήκουν», επισημαίνει ο ίδιος.

«Επιπρόσθετα σε άμεση συνεργασία με το ΕΚΑΒ Λάρισας εξετάζεται το ενδεχόμενο της  μόνιμης παρουσίας ασθενοφόρου τα Σαββατοκύριακα», τονίζει ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ, εξηγώντας πως το συγκεκριμένο σχέδιο με τις βελτιώσεις του έχει δοκιμαστεί στην πράξη.

Φυσικά τα δυο νοσοκομεία της Λάρισας, τα οποία βρίσκονται σε κοντινή απόσταση θα συνεχίσουν να παίζουν τον ρόλο τους, σε περιπτώσεις που θα χρειαστεί μεταφορά σοβαρών περιστατικών.

❝ ετικέτες ❞ #ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ