Πολιτικό σοκ έχουν υποστεί στελέχη της νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα μετά τον χθεσινό θρίαμβο του Στέφανου Κασελάκη τόσο στην περιοχή, αλλά και στην υπόλοιπη χώρα, με τον νεοεμφανιζόμενο πολιτικό να αποτελεί πλέον το φαβορί για τη διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα στην προεδρία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης!

Υπενθυμίζεται πως στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας πρώτος έρχεται ο Στέφανος Κασσελάκης με 1.117 ψήφους, ενώ ακολουθεί η Έφη Αχτσιόγλου με 985. Τρίτος ο Νίκος Παππάς με 262 ψήφους, τέταρτος ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με 164 και πέμπτος ο Στέφανος Τζουμάκας με 26.

Τα αποτελέσματα φαίνεται πως έρχονται σε αντίθεση με μερίδα της νομαρχιακής επιτροπής στη Λάρισα, κάποιοι εκ των οποίων ακόμη και ανοιχτά δεν έκρυβαν τον έντονο προβληματισμό τους για τον «κομήτη Κασελάκη», αλλά και για τα νέα πολιτικά ήθη που αυτός έφερε, τα οποία όπως σημείωναν έρχονται σε αντίθεση με βασικές νόρμες της αριστεράς.

Άποψη που φαίνεται να βρίσκει σύμφωνη και την έτερη διεκδικήτρια του θώκου, Έφη Αχτσιόγλου η οποία στις πρώτες της δηλώσεις μετά το αποτέλεσμα τόνισε δηκτικά πως «ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν μπορεί να πορεύεται στα θολά νερά των εύκολων λύσεων», προσθέτοντας με νόημα πως η επόμενη Κυριακή «θα είναι καθοριστική. Θα καθορίσει αν τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας θα τους δώσουμε με πολιτικούς όρους ή όχι. Μιλώ για τους αγώνες στο πραγματικό πεδίο. Στη Βουλή και στην κοινωνία. Αν θα τους δώσουμε με όρους σοβαρότητας, εμπειρίας και ευθύνης».

Γιατί λοιπόν ο Στέφανος Κασελάκης έφερε τα πάνω – κάτω στον ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί όπως εξηγούσε στο onlarissa.gr σημαίνον στέλεχος του κόμματος το πρωί της Δευτέρας, «ορισμένοι δεν πήραν το ξεκάθαρο μήνυμα για ανανέωση και αλλαγή που ζητά η κοινωνία, ένα μήνυμα που εκφράστηκε αρχικά στην κάλπη των εθνικών εκλογών και συνεχίζεται με ένταση να αποστέλλεται και στις εσωκομματικές του ΣΥΡΙΖΑ».

Το αν βέβαια οι «βαθιά αριστεροί» του ΣΥΡΙΖΑ, κάποιοι εκ των οποίων διατηρούν οφίτσια και στη Λάρισα, θα αντέξουν εν τέλει την αλτερνατίβα ενός τόσο διαφορετικά σκεπτόμενου και πολιτευόμενου ανθρώπου, όπως ο κ. Κασελάκης, αυτό προφανώς θα είναι το θέμα με το οποίο θα ασχοληθούν τα δημοσιογραφικά γραφεία την επόμενη Δευτέρα, εφόσον φυσικά εκείνος εκλεγεί. Τότε θα φανεί εάν πάνω από την ενότητα του κόμματος θα βγει ξαστεριά ή θα πυκνώσουν σύννεφα…

Α.Ρ.

❝ ετικέτες ❞ #ΣΥΡΙΖΑ