Οι χαμηλές θερμοκρασίες είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού στην Π.Ε. Λάρισας, καθώς και χθες και σήμερα η ανώτατη θερμοκρασία κινείται ελάχιστα πάνω από το μηδέν ενώ τα ορεινά έχουν ολικό παγετό.

Στα ορεινά χωριά που είχαν χιόνι από τις προηγούμενες χιονοπτώσεις, όπως, η Σπηλιά και η καλλιπεύκη του Δήμου Τεμπών, η Ανατολή και το Σκλήθρο του Δήμους Αγιάς, οι κεντρικοί δρόμοι είναι ανοιχτοί καθώς μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας φρόντισαν να ρίξουν αλάτι κυρίως σε σημεία που εγκυμονούν κινδύνους για τους διερχόμενους οδηγούς.

Ωστόσο, στα παραπάνω χωριά υπάρχουν δρόμοι που παραμένουν κλειστοί καθώς το χιόνι που είχε πέσει είναι παγωμένο και τα μηχανήματα δυσκολεύονται να τους καθαρίσουν.

Κλειστός παραμένει ο δρόμος προς το Ορειβατικό Καταφύγιο Κισσάβου καθώς σε κάποια σημεία του δρόμου το χιόνι ξεπερνάει τα 2 μέτρα.

Παρά το τσουχτερό κρύο πολλοί ήταν οι Λαρισαίοι που ανέβηκαν στον Κίσσαβο για να επιδοθούν στα αγαπημένα τους χειμερινά σπορ, να φωτογραφήσουν και να απολαύσουν το χιονισμένο τοπίο.
Το ίδιο αναμένεται να γίνει και σήμερα εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν. Η προσοχή όλων είναι ενδεδειγμένη αφού το χιόνι είναι παγωμένο και επικίνδυνο.

Αν και μέχρι στιγμής δεν προέκυψαν προβλήματα εν τούτοις η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των Δήμων είναι σε ετοιμότητα για την επιδείνωση της κακοκαιρίας που αναμένεται από σήμερα το βράδυ.

Παντού όπου χρειάζεται επιχειρούν από προχθές το βράδυ τα μηχανήματα της Περιφέρειας, σε Λάρισα, Μαγνησία, Τρίκαλα και Καρδίτσα, με ρίψεις άλατος και αποχιονισμούς, διατηρώντας ανοιχτό και ασφαλές το οδικό δίκτυο.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

❝ ετικέτες ❞ #ΠΑΓΟΣ #ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ