Η Ευδοκία Τσαγκλή, επιζήσασα από το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών απέστειλε εξώδικο στον πρόεδρο της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για την διερεύνηση της τραγωδίας στα Τέμπη, Δημήτριο Μαρκόπουλο, στον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρήστο Σταικούρα και την Πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων κ. Ιωάννα Τσιαπαρίκου.

Το εξώδικο πρόκειται να επιδοθεί μέσα στη μέρα, αν δεν έχει ήδη παραδοθεί, αφού όπως αποκάλυψε νωρίτερα το documentonews.gr και εν συνεχεία επιβεβαίωσε ο κ . Μαρκόπουλος, ο τελευταίος αρνήθηκε να το παραλάβει, παρακάμπτοντας τις νόμιμες διαδικασίες.

«Ο Καραμανλής είναι και μέγας παραβάτης του νόμου»

«Είναι ντροπή, και θα έπρεπε να ντρέπεστε, που ενώ τίθενται σοβαρά θέματα ασφαλείας στον σιδηρόδρομο, καθώς έχει γίνει απόλυτα κατανοητό ότι δεν έχουμε εθνικούς κανόνες ασφαλείας, ένας από εσάς δεν έχει μεριμνήσει να επισπεύσει την διαδικασία να αποκτήσουμε.

Είστε 31 εκλεγμένοι βουλευτές σε αυτή την επιτροπή, δηλαδή εκφράζετε ποσοστό του κοινοβουλίου που αντιστοιχεί στο 1/10 του εκλογικού σώματος, και με τρομάζει η συνειδητοποίηση πως όλοι προφανώς θεωρείτε ότι «δεν είναι αρμοδιότητα σας», διότι, η σκέψη σας, λειτουργώντας περιοριστικά, προσδιορίζει την δράση σας μόνο στην υποχρέωση σας εξέτασης μαρτύρων, χωρίς να υπονοώ πως και αυτή βαίνει καλώς» αναφέρει στην εξώδικη διαμαρτυρία της η κ.Τσαγκλή.

Για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή αναφέρει χαρακτηριστικά πως «Οι νομοθετήσεις είναι αλληλένδετες και καταδεικνύουν περίτρανα πως εκτός από επίορκος, ο κ. Καραμανλής είναι και ΜΕΓΑΣ ΠΑΡΑΒΑΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ. Δεν έπραξε ως έπρεπε να πράξει με βάση τις διατάξεις που αφορούσαν την αποστολή του, παραλείποντάς να πράξεις ως όφειλε, αδιαφορώντας για όσα έπρεπε να υπάρχουν με βάση τον νόμο, αλλά ουδέποτε υπήρξαν κατά την τετραετή θητεία του, και τώρα πρέπει να λογοδοτήσει με βάση την πρόσφατη ψευδορκία του».

Όπως σημειώνει «είναι αδιανόητο μετά από 3 μήνες συμμετοχής στην εξεταστική επιτροπή να μην έχετε αντιληφθεί ολοκληρωμένα, όσα προκύπτουν από το σύνολο των δημοσιοποιημένων διαπιστώσεων που έχουν εκφραστεί από ειδικούς, συμπεριλαμβανομένου του πορίσματος Γεραπετρίτη:

Δεν λειτουργούσε το GSMR.

Δεν λειτουργούσε το ETCS.

about:blank

Δεν λειτουργούσε η Φωτοσήμανση.

Δεν λειτουργούσε η Τηλεδιοίκηση.

Υπολειτουργούσε ο Τοπικός Πίνακας Χειρισμών.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ, ΕΠΙΣΗΜΩΣ δεν υπήρχαν Εθνικοί Κανόνες Ασφαλείας».

Τι ζητάει η επιζήσασα

Μεταξύ άλλων σημαντικών μαρτύρων για την διαλεύκανση της υπόθεσης, ζητά την κλήτευση του Κυριάκου Μητσοτάκη ως μάρτυρα στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής ως κορυφή του κράτους αλλά και του κ. Τριαντόπουλου, «ο οποίος βρισκόταν διαρκώς μετά το συμβάν στην Λάρισα και γνωρίζει ποιος και γιατί αποφάσισε την συγκεκριμένη επιχείρηση αλλοίωσης στοιχείων». Ακόμη ζητά να διωχθούν για ψευδορκία οι κύριοι Καραμανλής, Τερεζάκης, Καραβάκης, Πατέρας και η κυρία Τσιαπαρίγου.

Όλα τα αιτήματα του εξωδίκου της Ευδοκίας Τσαγκλή:

-Να θεσπιστούν άμεσα Εθνικοί Κανόνες Ασφαλείας στον Σιδηρόδρομο.

-Αφού διαβιβαστεί η ενοποιημένη δικογραφία από τον Εφέτη Ανακριτή Λάρισας, όπως έχει ήδη ζητηθεί, να αποκτήσουν πρόσβαση και λογικό χρόνο για μελέτη όλα τα μέλη της επιτροπής, ώστε να μπορέσουν να κατανοήσουν τα πολυσύνθετα και πολύπλοκα στοιχεία της υπόθεσης.

-Αντί να έρθει το άδοξο τέλος της επιτροπής σήμερα, ακριβώς για να προηγηθούν τα ανωτέρω, να γίνει μια παύση.

-Να κληθούν τουλάχιστον οι εξής σημαντικοί μάρτυρες:

Ο κ. Γενηδούνιας λόγω ιδιότητας ως πρώην πρόεδρος των μηχανοδηγών, ο κ. Τσαλίδης λόγω ιδιότητας και λόγω σχετικής επιστολής που έχω αναφέρει, ο κ. Σπηλιόπουλος λόγω ιδιότητας και λόγω σχετικής επιστολής που έχω αναφέρει, ο κ. Κατσιούλης λόγω σαφούς προειδοποίησης για ότι συνέβη και λόγω της κατάθεσης του στην ευρωπαία εισαγγελία, όπως άλλωστε επιβεβαιώθηκε με στοιχεία, ο κ. Τριαντόπουλος ως υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ στα πλαίσια του επιτελικού κράτους, ο οποίος βρισκόταν διαρκώς μετά το συμβάν στην Λάρισα και γνωρίζει ποιος και γιατί αποφάσισε την συγκεκριμένη επιχείρηση αλλοίωσης στοιχείων, ο κ. Μητσοτάκης ως κορυφή του επιτελικού κράτους. Και παραμένω φυσικά η ιδία στην διάθεση σας για κατάθεση ανά πάσα στιγμή.

-Να διωχθούν για ψευδορκία οι μάρτυρες:

Καραμανλής, Τερεζάκης, Καραβάκης, Τσιαπαρίκου, Πατέρας.

-Να μεριμνήσετε ώστε να επανδρωθεί πλήρως η Επιτροπή Διερεύνησης Σιδηροδρομικών και Αεροπορικών Ατυχημάτων και να υποβληθεί το συντομότερο και το δικό της Πόρισμα ενώπιον της Επιτροπής.

-Να σταματήσετε το πολιτικό θέατρο που υποθάλπει τα εγκλήματα που οφείλονται στον νεποτισμό, τη διαφθορά και το πελατειακό σύστημα, των οποίων ακριβώς τα αποτελέσματα διερευνάτε.

Πηγή: documentonews.gr

❝ ετικέτες ❞ #ΕΠΙΖΗΣΑΣΑ ΤΕΜΠΩΝ