Την επιβολή διοικητικού προστίμου, την παραπομπή της υπόθεσης στην Εισαγγελία και τον ορισμό επανελέγχου, εισηγούνται οι Επιθεωρητές της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) μετά την αυτοψία σε κρεοπωλείο και τις παρατηρήσεις που αποτελούν -όπως σημειώνεται και στο πόρισμα- «μη συμμορφώσεις από τις απαιτήσεις των διατάξεων της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας που ενέχουν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία».

Ο λόγος για κρεοπωλείο της Λάρισας (σ.σ. αναλαμβάνει και το ψήσιμο των κρεάτων) από το οποίο προμηθεύτηκαν ψημένα κρέατα δεκάδες συμπολίτες, 33 εκ των οποίων το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα, 16 Απριλίου 2023, κατέληξαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας.

Την παρέμβαση των Επιθεωρητών του ΕΦΕΤ προκάλεσαν τέσσερις καταγγελίες Λαρισαίων (σ.σ. 3 εκ των οποίων επώνυμες), σύμφωνα με τις οποίες ο πρώτος προμηθεύτηκε κοκορέτσι ψητό, ο δεύτερος προμηθεύτηκε ψημένο κατσίκι, ο τρίτος ψημένο αρνί και ο τέταρτος ψητό κατσίκι, κεμπάπ και κοκορέτσι, με αποτέλεσμα οι ίδιοι, αλλά και μέλη των οικογενειών τους, να καταλήξουν στα Επείγοντα του ΓΝΛ με συμπτώματα όπως έμετοι και διάρροια.

Από τον έλεγχο του ΕΦΕΤ, όπως σημειώνεται και στο πόρισμα, «δεν διαπιστώθηκαν αλλοιωμένα κρέατα και εντόσθια», «οι χώροι του κρεοπωλείου και του ψητοπωλείου ήταν καθαροί», «ο θερμοθάλαμος και οι ψησταριές ήταν σε καλή κατάσταση», ωστόσο το πρόβλημα φαίνεται να προκλήθηκε από τις συνθήκες διατήρησης των ψημένων κρεάτων με αφορμή και τις πολλές παραγγελίες.

Εφημερίδα Ελευθερία / Βαγγέλης Κακάρας

❝ ετικέτες ❞ #ΛΑΡΙΣΑ