Φωτ. Larissanet.gr

Αν πάρει κάποιος το αυτοκίνητό του και οδηγήσει ένα τέταρτο μετά την Πύλη Τρικάλων τότε θα φτάσει σ’ ένα χωριό που είναι διάσημο για έναν πολύ περίεργο λόγο. Για την κλίση που έχουν πάρει τα κτίρια του χωριού και ειδικά η εκκλησία μετά από σειρά κατολισθήσεων.

Είναι το Ροπωτό που βρίσκεται στις βουνοπλαγιές της Καραβούλας και σύμφωνα με τους παλιότερους όταν χτίστηκε, βρισκόταν σε υψόμετρο 750 μέτρων. Σήμερα, έχει μετακινηθεί ολόκληρο τουλάχιστον 40 μέτρα χαμηλότερα.

Εκεί βρέθηκε ο φακός του Larissanet.gr καταγράφοντας το περίεργο αυτό γεγονός. Κάτι που αποτελεί και αξιοθέατο, αφού είναι εκείνο που οδηγεί αρκετούς Λαρισαίους τα τελευταία χρόνια στο σημείο μόνο και μόνο για να το δούνε.

Κύρια αιτία των κλίσεων αυτών αποτέλεσε μία από τις πιο καταστροφικές κατολισθήσεις σημειώθηκε το 2012. Τότε όσα σπίτια έμειναν όρθια κύλησαν σχεδόν άθικτα στην πλαγιά, μερικές δεκάδες μέτρα πιο κάτω. Τα υπόλοιπα κόπηκαν στα δύο ή καταστράφηκαν ολοσχερώς. Με το πέρασμα των ετών και τις εκατοντάδες βροχοπτώσεις όμως η κατάσταση επιδεινώθηκε

Η φύση ήταν σκληρή με το χωριό καθώς χάθηκαν πολλά σπίτια και επί της ουσίας θυμίζει χωριό – φάντασμα σε σχέση με το παρελθόν του.

Πριν ξεκινήσει η υποχώρηση του εδάφους, το χωριό κατοικούνταν από 800 ανθρώπους όμως πλέον ελάχιστοι κατοικούν εκεί.

Βίντεο και φωτογραφικά στιγμιότυπα:

ΠΗΓΗ: larissanet.gr

❝ ετικέτες ❞ #ΡΟΠΩΤΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ