Πώς γίνεται η επιλογή του ανθρώπου που θα μοιραστούμε τη ζωή μας; Κανείς δεν ξέρει τι είναι αυτό που μας κάνει να προσελκύουμε αυτόν τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Οι σχέσεις είναι ένα λαχείο και σε κάποιους «τυχαίνουν» όντως κάποιοι πολύ δύσκολοι τύποι συντρόφου.

Αν το καλοσκεφτείς τίποτα δεν είναι τυχαίο και αυτή η επιλογή γίνεται προφανώς λόγω των αναγκών και του τρόπου που μεγαλώσαμε και τι θεωρούμε εμείς αγάπη σύμφωνα με την ανατροφή μας. Ποιος τύπου συντρόφου είναι ο χειρότερος, αυτός που δεν αντέχουν και αφήνουν; Πάμε να δούμε τους 9 πιο εκνευριστικούς.

Ποιοι είναι οι πιο δύσκολοι τύποι συντρόφου

Πώς ορίζεται ο δύσκολος άνθρωπος; Έχει να κάνει με τα όρια και τις προβολές. Αυτό που εμένα με εκνευρίζει πολύ, μπορεί εσένα να σου περνά αδιάφορο και να μην καταλαβαίνεις το λόγο που με εκνευρίζει. Από την άλλη κάποια χαρακτηριστικά είναι αντικειμενικά που ενοχλούν ακόμα και μοναχό του Θιβέτ.

Ο Ξερόλας: Θα πάρει την πρώτη θέση στη λίστα μου. Τα ξέρει ΟΛΑ! Δεν σε ακούει ποτέ, θέλει μόνο αυτός να μιλάει, σε διακόπτει, θέλει να πει το δικό του και μάλιστα έχει ένα συγκεκριμένο τρόπο ξερολίστικο. Μπορεί να σου μιλήσει για τα πάντα, από τις κουρτίνες μέχρι φαγητά που δεν έχει ποτέ μαγειρέψει, για όλες τις δουλειές και πώς γίνονται. Είναι πολύ καλός στη θεωρία αλλά στην πράξη υστερεί.

Ο Νάρκισσος: Ναι, μπορεί να μπει και αυτός πιο ψηλά στη λίστα γιατί όντως η συγκεκριμένη περίπτωση συντρόφου είναι επικίνδυνη για την ψυχική και τη σωματική σου υγεία. Μπορεί στην αρχή της σχέσης να είναι πολύ ελκυστικός και να νιώθεις κολακευμένη που αυτός ο άντρας είναι μαζί σου και σε έχει σαν βασίλισσα, όμως καθώς περνά ο καιρός θα δεις όλες τις δυσλειτουργικότητες και όλα αυτά που μπορεί να ζήσεις ως σύντροφος ενός νάρκισσου και θα ψάχνεις την έξοδο μόνο που θα είναι πολύ δύσκολο να φύγεις…

Ο γεννημένος Θύμα: Αυτός μας έλειπε. Πάντα όλοι φταίνε εκτός από εκείνον. Του φταίει η ανατροφή του και όλα όσα του συνέβησαν καθώς μεγάλωνε. Του φταίνε οι γονείς, οι δάσκαλοι , η κοινωνία, τα άστρα, του φταις εσύ. Κανείς δεν τον καταλαβαίνει και κανείς δεν θέλει το καλό του. Αν γίνει κάτι είναι έτοιμος με μια δικαιολογία να μοιράσει ευθύνες και να δείξει με το δάχτυλο τον φταίχτη Άντε να τα βγάλεις πέρα με ένα ανώριμο πλάσμα που δεν μπορεί να καταλάβει την ευθύνη που έχει στη ζωή του, ποιος είναι και μέχρι που έχουν ευθύνη οι άλλοι.

Ο ανασφαλής: Βλέπει παντού προκλήσεις και το θέμα του είναι ότι δεν μπορεί με τίποτα να πιστέψει στον εαυτό του. Θα σε φορτώσει με αυτό το βάρος να προσπαθείς συνεχώς να τον ανυψώσεις. Όλο αυτό είναι ένας πραγματικός κλέφτης της ενέργειά σου και δεν σου αφήνει καθόλου χώρο για να ασχοληθείς με τον εαυτό σου και να επενδύσεις και σε σένα.

Ο παθητικό-επιθετικός: Ή αλλιώς τα «σιγανά ποταμάκια». Βλέπεις έναν άνθρωπο που λέει σε όλα ναι. Μοιάζει όνειρο το να είσαι μαζί του, τόσο εύκολος, τόσο ευχάριστος, πώς μπορεί αυτός ο άνθρωπος να μην είναι ο σύντροφος όνειρο για κάθε γυναίκα. Με το στόμα λέει ναι ενώ με τη συμπεριφορά λέει όχι. Αργοπορεί, δεν αναλαμβάνει ευθύνες, δεν αφοσιώνεται σε τίποτα. Είναι μια εντελώς απαθής συμπεριφορά και ανώριμη που ίσως έχει τα βάθη της στην παιδική του ηλικία, τότε που μπήκε τιμωρία επειδή θύμωσε ή εξέφρασε τα αρνητικά του συναισθήματα.

Εκείνος με το μισο-άδειο ποτήρι- ο απαισιόδοξος: Θα ήταν εξαιρετικός σε μια εταιρεία στο κομμάτι του Risk. Όχι για σύντροφος. Δεν θέλω να έχω δίπλα μου έναν άνθρωπο που τα βλέπει όλα μαύρα. Πού ψάχνει να βρει όλα τα αρνητικά σενάρια και τι μπορεί να πάει στραβά. Δεν είναι όλα μαύρα, υπάρχουν και άλλα χρώματα σε αυτή τη ζωή και επίσης το γεγονός ότι κάποτε κάηκες με τον χυλό δε σημαίνει ότι έχεις τη δικαιολογία να πηγαίνεις συνεχώς φρεναριστός. Η ζωή είναι θέμα οπτικής και κατά 90% έχει να κάνει με το πώς αντιμετωπίζεις και πώς βλέπεις τα πράγματα που θα φέρουν τα ζάρια και λιγότερο το πώς ήρθαν τα ζάρια.

Ο βασανιστής: Πέρασε δύσκολα στη ζωή του. Πέρασε από τα σαράντα κύματα και είναι πολύ σκληρό καρύδι. Δεν του χαρίστηκε τίποτα στη ζωή του. Ο βασανιστής έχει βάλει πολύ ψηλά τον πήχη στη ζωή του και το ίδιο απαιτεί από όλους τους ανθρώπους της ζωής του. Αν δεν είσαι και εσύ σαν εκείνον δεν έχεις θέση στη ζωή του. Πολύ σκληρός και δύσκολος άνθρωπος που βρίσκει χαρά στο να βρει ένα αδύναμο τύπο και να γίνει μέντοράς του, να τον κάνει πιόνι του, να τον χειραγωγήσει.

Εγώ-για-το-καλό-σου-το-λέω: Αυτή η συγκαλυμμένη αγάπη και το πατρονάρισμα στο να γίνουν τα πράγματα όπως τα θέλουν εκείνοι και φυσικά αυτό γίνεται μόνο για να ικανοποιηθούν οι δικές τους ανάγκες χωρίς να σκεφτούν τις ανάγκες των άλλων. Μόνο που είμαστε ξεχωριστοί άνθρωποι και όχι ίδιοι. Το ό,τι κάτι σου μοιάζει σωστό και έχει νόημα στο δικό σου μυαλό στο δικό μου μπορεί να μην είναι τίποτα.

Ο Κομπλεξικός: Για το κόμπλεξ του αρχικά δεν φταις εσύ. Με τον εαυτό του τα έχει και με τον εαυτό του παλεύει ο άνθρωπος αυτός. Με όλα αυτά που δεν έχει και όχι με εκείνα που έχει. Γιατί όλοι έχουμε χαρίσματα, απλά ακόμα δεν τα έχει ανακαλύψει. Αφού δίνει όλη την ενέργειά του σε όλα εκείνα στα οποία δεν είναι αρκετός.

Και αν σου τύχει…

Αν τον θες αυτόν τον άνθρωπο, να ξέρεις ότι για κάποιο λόγο εκείνος είναι που κουμπώνει με σένα. Κάτι βρήκες σε εκείνον κάτι ήταν αυτό που τον τράβηξε πάνω σου. Στην αρχή, λόγω του σχετικού ξεμυαλίσματος και της φάσης του honeymoon, μπορεί να μη αναδυθούν αυτά τα χαρακτηριστικά και να μην πιστέψεις ότι ανήκει στην κατηγορία «δύσκολοι τύποι συντρόφου».

Πηγή: ipop.gr

❝ ετικέτες ❞ #ΣΧΕΣΕΙΣ