9 απλά και εντελώς δωρεάν πράγματα που θέλουν οι γυναίκες από μια σχέση

Εσύ ξέρεις τι θέλει μια γυναίκα από έναν άντρα; Ακόμα και παντρεμένοι να είστε και να ζείτε happily ever after, είσαι σίγουρος για το τι είναι αυτό που θέλει η γυναίκα σου; Σήμερα θα ασχοληθώ αποκλειστικά με τη γυναίκα σε αυτό το άρθρο. Ένα άρθρο που έχω μαζέψει τα περισσότερα από αυτά που θέλουν οι γυναίκες, αυτά που έχουν γραφτεί, αυτά που συζητάνε οι γυναίκες στα πηγαδάκια τους, αυτά που δεν είναι δα και το μυστικό του κράτους αλλά κανείς δεν μπορεί να τα απαριθμήσει με σιγουριά.

Στην αρχή..

Disclaimer: Έχω την ανάγκη να κάνω αυτό το ξεκαθάρισμα εξ αρχής γιατί δεν πιστεύω στις έτοιμες λύσεις, δεν είμαστε όλοι ίδιοι, δεν θέλω να μου το πας στα στερεότυπα. Δεν μας βάζω όλες τις γυναίκες σε ένα τσουβάλι και εννοείται ότι κάθε άνθρωπος έχει άλλες ανάγκες που κινητοποιούν τη συμπεριφορά του. Μην κάθεσαι και κολλάς σε αυτά, στους τύπους και τα political correct, μείνε όσο μπορείς στην ουσία.

Είχα διαβάσει κάποτε ένα βιβλίο που έλεγε ότι οι άντρες και οι γυναίκες έρχονται από άλλον «πλανήτη». Στον πλανήτη των γυναικών λύνουν τα προβλήματα με την επικοινωνία, γίνονται όλες μια γροθιά και ξεκινούν να βρουν τη λύση, ενώ στον πλανήτη των ανδρών τα προβλήματα λύνονται με κατσαβίδια, εργαλεία και χωρίς πολλές κουβέντες. Πώς λοιπόν όταν είμαστε σε μια σχέση περιμένουμε να λυθεί το πρόβλημα από κοινού όταν έχουμε διαφορετικό τρόπο προσέγγισης;

Τι θέλει μια γυναίκα από έναν άντρα

Ασφάλεια:

Με όλες τις μορφές, η λέξη ασφάλεια είναι νομίζω η πρώτη που έρχεται στο μυαλό των περισσοτέρων γυναικών. Με οποιονδήποτε τρόπο. Φυσικά οι γυναίκες πια σήμερα μπορούν να κάνουν πράγματα, μπορούν να βγάζουν τον επιούσιο, μπορούν να πληρώσουν το δείπνο τους και το ταξίδι τους, μπορούν να φέρνουν βόλτα το σπίτι, μπορούν να αλλάξουν ακόμα και λάστιχο στο αυτοκίνητο (κάποιες) , μη θαρρείς ότι έχουν πραγματική ανάγκη έναν άντρα, όμως εκτιμάται ιδιαίτερα αν ο σύντροφός τους είναι ένας ιππότης και μπορεί να τους προσφέρει ασφάλεια κάποιες φορές.

Ρομάντζο:

Όσο χρονών και αν είναι το κορίτσι που έχεις απέναντί σου, από έφηβη μέχρι μεγάλη γυναίκα, το θέλει το ρομάντζο της κάποιες στιγμές. Θέλει να δείχνεις το ενδιαφέρον σου, να πέσεις με τα μούτρα ρε αδερφέ και να το δείξεις, να καταλάβει ότι είναι σημαντική για σένα και να μην χρειάζεται να μυρίσει τα νύχια της για να το καταλάβει.

Προτεραιότητα:

Είναι το κορίτσι σου ή προτεραιότητα της ζωής σου; Έχει το χαρτάκι νούμερο 1 στην καρδιά σου ή αν είχες να διαλέξεις ανάμεσα σε γήπεδο και κορίτσι θα διαλέγεις πάντα την μπάλα; Αν έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε βόλτα με τους φίλους για μπύρες θα διαλέγεις πάντα τους φίλους. (Φυσικά δεν μιλάμε για το άλλο άκρο και να γίνετε αυτοκόλλητοι, αλλά αν όλοι οι άλλοι κερδίζουν πάντα στο δίλημμα, τότε δεν τίθεται θέμα προτεραιότητας και το ξέρεις. Είναι η κοπέλα σου, ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα της ζωής σου;

δεν είσαι έτοιμη να κάνεις σχέση
Pexels

Επικοινωνία:

Όσο και αν αυτό μπορεί να μοιάζει κινέζικα, η επικοινωνία είναι ακρογωνιαίος λίθος σε μια σχέση. Επικοινωνούμε τις ανάγκες μας, που είναι πολύ οκ να είναι διαφορετικές από εκείνη, επικοινωνούμε τα συναισθήματά μας, επικοινωνούμε ό,τι δεν μας αρέσει. Μιλάμε και λύνουμε τις διαφορές μας με διάλογο και δημοκρατικά και όχι χτυπώντας την πόρτα και φεύγοντας από το σπίτι. Όχι κρύβοντας τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Μιλάμε με τον άνθρωπό μας. Βάζουμε όρια, μαθαίνουμε να δείχνουμε τον τρόπο που θέλουμε να μας φερθούν.

Ενθάρρυνση:

Καμιά φορά κοιτάω τους ανθρώπους και σκέφτομαι ότι ακόμα μέσα τους κατοικεί εκείνο το μικρό παιδί που θέλει ενθάρρυνση, που θέλει να ακούσει μια καλή κουβέντα για να πάρει μπρος, που θέλει να πιστέψει ξανά στον εαυτό του, όταν κανείς δεν πιστεύει σε εκείνους. Να είσαι αυτός ο άνθρωπος για την γυναίκα της ζωής σου. Εκείνος που την ενθαρρύνει όταν απογοητεύεται, εκείνος που αναγνωρίζει ότι έχει φτάσει μέχρι εδώ με πολλή δουλειά και ότι αξίζει ούτως ή άλλως. Όλοι έχουμε τις μέρες που οι δαίμονές μας παίρνουν το τιμόνι, η πρόκληση είναι να τους κάνουμε να σωπάσουν και να εξαφανιστούν ώστε να συνεχίσουμε τον δρόμο μας.

Να της λες ότι είναι όμορφη (όταν είναι) :

Όταν είναι όμορφη. Κάποιες φορές, όχι κάθε μέρα όταν πραγματικά είναι όμορφη ένα :«Είσαι πολύ όμορφη σήμερα» ή « Έκανες κάτι διαφορετικό στα μαλλιά σου, σου πάνε πολύ έτσι» πιάνει πάντα. Δυο γλυκές κουβέντες που δεν σου κοστίζουν τίποτα μπορούν να φτιάξουν τη μέρα του ανθρώπου σου.

Να γελάτε μαζί και να παίζετε όπως τον πρώτο καιρό:

Ποιος είπε ότι χρειάζεται μέσα στη σχέση μόνο σοβαρότητα. Το γεγονός ότι μια σχέση προχωρά και μεγαλώνει καθώς περνούν τα χρόνια φέρνει αναπόφευκτα ρουτίνα και τριβή. Δεν υπάρχει λόγος να φτάσετε εκεί με την αρνητική έννοια αν κρατήσετε ζωντανά κάποια από τα στοιχεία του πρώτου καιρού.

Σε αγαπώ:

Πότε της είπες τελευταία φορά ότι την αγαπάς; Πότε της έστειλες ένα σ’αγαπώ σε ένα sms ή σε ένα post it που βρήκε τυχαία; Ενδιαφέρον λέγεται αυτό, αγάπη, νοιάξιμο και είναι αυτό που θέλουν όλοι οι άνθρωποι στη ζωή τους όχι μόνο οι γυναίκες. Δοκίμασέ να δηλώσεις που και που την αγάπη σου και με λόγια εκτός από τις πράξεις. Το ξέρω ότι για κάποιους ανθρώπους είναι δύσκολο να εξωτερικεύσουν και να δείξουν τα συναισθήματά τους. Δεν εκδηλώνονται με λόγια άλλα με μικρά δείγματα αγάπης, από το σκέπασμα με την κουβέρτα στον καναπέ, μέχρι την φροντίδα, αλλά αυτές οι δύο λεξούλες ανοίγουν όλες τις πόρτες, όπως και το σε παρακαλώ.

Να είσαι εκείνος που αν τη ρωτήσει η μαμά της να μην ντραπεί για σένα:

Αυτό το είχε πει η Μαλβίνα Κάραλη και τα έχει όλα μέσα. Έχει σεβασμό, έχει αγάπη έχει νοιάξιμο. Η μάνα μας δεν μας μεγάλωσε για να πάμε σε κάποιον που δεν μας σέβεται, που δεν μας αγαπά, που δεν είμαστε η προτεραιότητα στη ζωή του αλλά μια παρένθεση. Να ξέρεις ότι μπορεί να σε μεγάλωσαν σαν βασιλιά στο σπίτι σου αλλά και εκείνη κάπως έτσι την μεγάλωσαν. Για να έχει τον καλύτερο, που θα της φέρεται σαν να είναι το πιο σπάνιο λουλούδι του κήπου.

Για τους άντρες το έγραψα

Αυτό το άρθρο το γράφω για να το διαβάσουν άντρες, εμείς οι γυναίκες τα ξέρουμε. Και το ξέρω ότι οι περισσότερες που θα το διαβάσετε θα συμφωνήσετε με αυτά. Φυσικά δεν είναι μόνο αυτά μέσα στη λίστα, αν ρωτήσουμε 100 γυναίκες θα προσθέσουν κάτι ακόμα σε αυτήν την λίστα, όμως τα βασικά είναι εδώ και είναι εντελώς δωρεάν. Είδες δε σου έβαλα ούτε τα δώρα, ούτε λούσα, ούτε τίποτα άλλο, αυτά είναι λεπτομέρειες και σίγουρα όχι από τα πρώτα που θα ζητήσει μια γυναίκα να έχει ο σύντροφός της και εγώ στα έγραψα για να μην πεις ότι κανείς δεν ήρθε να που τα πει.

ipop.gr

❝ ετικέτες ❞ #ΓΥΝΑΙΚΕΣ