Αν υπάρχουν μέρες που ψάχνεις να βρεις τρόπο για να απομακρύνεις τα κουνούπια και ενώ τα έχεις δοκιμάσει όλα αποτέλεσμα, τότε σου έχουμε τη λύση.

Υπάρχουν ορισμένα χρώματα, σύμφωνα με το jenny.gr, που διώχνουν μακριά τα κουνούπια και κάποια άλλα που τα τραβούν σαν μαγνήτη.

Το ανοιχτό μπλε

Σε αντίθεση με τους πιο σκούρους μπλε τόνους, οι πιο ανοιχτοί, όπως το γαλάζιο μπλε αντανακλούν περισσότερη θερμότητα και φως. Αυτό δεν αρέσει καθόλου στα κουνούπια οπότε η επιλογή του ανοιχτού μπλε είναι μια σοφή επιλογή εκ μέρους σου.

Το μωβ ή το βιολετί

Το βιολετί έχει το μικρότερο μήκος κύματος από οποιοδήποτε χρώμα στο φάσμα του ορατού φωτός. Δεδομένου ότι τα κουνούπια προτιμούν χρωματικούς τόνους μεγάλου μήκους κύματος, όπως τους κόκκινους και ή τους πορτοκαλί τόνους, δεν πλησιάζουν μωβ επιφάνειες.

To λευκό

Τα κουνούπια μένουν μακριά από ανοιχτά χρώματα, κυρίως από το λευκό. Είναι λοιπόν το ιδανικό χρώμα, προκειμένου να τα κρατήσουμε μακριά μας. Γέμισε λοιπόν όλη σου την καλοκαιρινή γκαρνταρόμπα με λευκά σύνολα και συνδυασμούς.

Το πράσινο

Μπορεί να σου φαίνεται παράδοξο, αλλά τα κουνούπια αποφεύγουν το πράσινο χρώμα. Οπότε φόρεσέ το άφοβα, καθώς δεν θα σε περάσουν για κάποιο φυτό στο οποίο θα θέλουν να προσγειωθούν.

Σε περίπτωση που δεις όμως ξανά να σε πλησιάζουν, υπάρχουν μερικοί έξυπνοι και φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείς από την ενοχλητική παρουσία τους. Το πρώτο πράγμα είναι η σιτρονέλλα. Σωτήρια σε συναυλίες και κάθε καλοκαιρινή έξοδο, μπορείς να τη βρεις σε κεριά και βραχιολάκια για το χέρι, εξασφαλίζοντας την απόλυτη προστασία στον χώρο σου.

Η λεβάντα πέρα από το εξαιρετικό και πλούσιο άρωμά της, έχει και αντισηπτικές ιδιότητες. Αν μάλιστα νιώσεις μερικά φύλλα της, θα βγάλουν ένα έλαιο που απωθεί τα κουνούπια και παράλληλα φροντίζει την επιδερμίδα. Άπλωσέ τη σε σημεία του σώματος σου, όπως τα πόδια σου και θα καταλάβεις τη θαυματουργή χρήση της.

Ανακάτεψε εναλλακτικά, αιθέρια έλαια όπως λεμονόχορτο και ευκάλυπτο σε ίσες ποσότητες και βάλτα σε διάφορα σημεία του σώματός σου. Και τα τρία αυτά έλαια είναι οι πιο φανατικοί εχθροί των κουνουπιών.

Πηγή: in.gr

❝ ετικέτες ❞ #ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ