Στα «κάγκελα» βρίσκονται οι μελισσοκόμοι της Θεσσαλίας που επλήγησαν ανεπανόρθωτα από τις καταστροφικές πλημμύρες των προηγούμενων ημερών.

«Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές ακολούθησαν οι πλημμύρες, το φαινόμενο των έντονων καιρικών φαινομένων που κατέστρεψε το 80% της μελισσοκομίας της Θεσσαλίας αλλά και κοπαδιών που είχαν μεταφερθεί στην περιοχή» τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας κ. Αναστάσιος Ποντίκης, από το Επιμελητήριο Λάρισας όπου σήμερα, το μεσημέρι της Δευτέρας, πραγματοποιήθηκε διευρυμένο Διοικητικό Συμβούλιο με τους πλημμυροπαθείς και πυρόπληκτους μελισσοκομικούς συλλόγους της χώρας.

«Έχουμε μεγάλη ζημιά κι ακόμη δε γνωρίζουμε τον τρόπο με τον οποίο θα καταγραφούν οι ζημιές για να αποζημιωθούμε» συμπλήρωσε.

Όπως επεσήμανε στο onlarissa.gr στο Δ.Σ. παρατέθηκαν τα προβλήματα που προέκυψαν μετά την καταστροφή. «Οι προτάσεις των συναδέλφων θα μετασχηματιστούν σε αιτήματα και θα κατατεθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου για να μπορέσουμε να δούμε με ποιον τρόπο θα ορθοποδήσουμε, διότι τα πράματα είναι απελπιστικά» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, τόνισε πως «η μελισσοκομία σήμερα στη Θεσσαλία βρίσκεται στο σημείο μηδέν» προειδοποιώντας πως «αν οι συνάδελφοι δε βοηθηθούν, δε θα μπορέσουν να συνεχίσουν το επάγγελμα».

Δείτε βίντεο:

https://youtube.com/watch?v=-8is0dzPpio%3Ffeature%3Doembed

Δείτε φωτογραφίες:

❝ ετικέτες ❞ #ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ