Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, σχολίασε την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, με ειρωνική διάθεση.

Την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. και την διαρκώς αυξανόμενη δημοφιλία του στους ψηφοφόρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχολίασε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7 και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Αδωνις Γεωργιάδης.

Απαντώντας αρχικά στην επισήμανση του δημοσιογράφου ότι ο Στέφανος Κασσελάκης καλπάζει, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε: «Καλπάζει; Χλιμιντρίσματα ακούω γύρω γύρω!»

Αδωνις Γεωργιαδης για υποψηφιοτητα Στεφανου Κασσελακη

Στην συνέχεια, αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους στις εκλογές της Κυριακής 17/9 σημειώνοντας ότι δεν εμπλέκεται στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός τόνισε: «Αυτό που μου έχει διδάξει η 16ετής πορεία μου στη Βουλή, είναι ότι η πολιτική είναι άθλημα μαραθωνίου δρόμου και όχι κατοστάρι. Ο κ. Κασσελάκης μέχρι στιγμής έχει δείξει ότι είναι καλός σπρίντερ. Πολύ καλός. Το αν είναι καλός στον μαραθώνιο, αυτήν τη στιγμή δεν το ξέρω. Έχει πολύ δρόμο ακόμη αυτή η ιστορία».

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι η δημοφιλία του Στέφανου Κασσελάκη λαμβάνει διαστάσεις φαινομένου, ο Αδωνις Γεωργιάδης, επισήμανε με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο: «Αν στην πλατεία των αγανακτισμένων, το ’10 και το ’11, αν έβγαινε ένας και τους έλεγε εκεί μπροστά στο τραπεζάκι με τις κρεμάλες όπου θα κρεμούσαν τους καρχαρίες των αγορών και τους μνημονιακούς βουλευτές, και τον Παπανδρέου και τους λοιπούς, τους έλεγε σε 10 χρόνια θα έχετε για πρόεδρο ένα στέλεχος της Goldman Sachs, τι θα σου λέγανε εκείνη την ώρα; Και που να σφίξουν οι ζέστες, αυτό δε θα σου λέγανε; Άμα τον βγάλουν μπράβο με γεια τους με χαρά τους.

Ο ενθουσιασμός στην πολιτική είναι κάτι που εύκολα δημιουργείται και εύκολα χάνεται. Είναι μαραθώνιος. Δεν είναι κατοστάρι. Φαντάσου να βγάλουν τον Κασσελάκη, και να αποδειχθεί πολιτικό παλτό. Τι θα ’χουνε πάθει».

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης αναφέρθηκε και στο θέμα που δημιουργήθηκε με τους Σπαρτιάτες με το κόμμα να φτάνει ένα βήμα πριν τη διάλυση.

Αδωνις Γεωργιαδης για Σπαρτιατες

«Απευθύνομαι σε αυτές τις 250 χιλιάδες των ανθρώπων που ψήφισαν τους Σπαρτιάτες. Γιατί ψήφισαν τους Σπαρτιάτες; Γιατί εμείς ήμασταν πουλημένοι, με μεγάλα συμφέροντα, προδότες, προσκυνημένοι στους Αμερικάνους, στους Εβραίους, στους Ευρωπαϊους, στους Γερμανούς, αυτά δε λέγανε;

Αυτές οι 250 χιλιάδες των ανθρώπων, τώρα που συνειδητοποιούν ότι ο πρώτος πραγματικός τσακωμός μεταξύ των Σπαρτιατών ήταν για την κρατική επιχορήγηση των πρώτων 40.000 ευρώ…Ξέρετε γιατί “φαγωθήκανε”; Γιατί βγήκαν τα πρώτα 40.000 ευρώ, ο Στίγκας ήθελε να τα χρησιμοποιήσει μόνος του, οι άλλοι τού’παν φέρτα στον Κασιδιάρη, να τα χρησιμοποιήσει ο Κασιδιάρης, αυτός είπε θα τα χρησιμοποιήσω μόνος μου εγώ είμαι ο πρόεδρος, και πανε να τινάξουν στον αέρα το κόμμα και να πάνε ο ένας τον άλλον στα δικαστήρια. Γιατί; Για ποιο πράγμα; Για τις σχέσεις μας με την Τουρκία; Για τους λαθρομετανάστες; Για το Μακεδονικό; Για ποιο πράγμα τσακωθήκανε οι άνθρωποι αυτοί; Για τα 40.000 ευρώ.

Αυτοί τώρα οι λιμαδούρες, των 40.000 ευρώ, αυτοί οι άνθρωποι που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα λεφτά, έλεγαν εμάς ότι είμαστε εξωνημένοι προδότες».

Πηγή: newsbomb.gr

❝ ετικέτες ❞ #ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ