Οργουελική ήταν η πρωτοφανής απάντηση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου για το καταδικαστικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, με το οποίο καταγγέλλει την Ελλάδα για το Κράτος Δικαίου και την Ελευθερία του Τύπου. Θα περίμενε κανείς ότι θα το αξιοποιούσε, προκειμένου να θωρακίσει περαιτέρω την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης στη χώρα, αλλά όχι…

Στην Ελλάδα του Μητσοτάκη ο Άρειος Πάγος τάσσεται εναντίον του ψηφίσματος, το οποίο στήριξαν 330 ευρωβουλευτές και δηλώνει με θρασύτατο τρόπο ότι «όλα πάνε καλά» και πως «το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα είναι στα καλύτερά του».
Μάλιστα…

*** Να κλάψεις ή να γελάσεις; Πάλι καλά, δηλαδή, που δεν αναφέρθηκαν στην έκθεση του Economist, όπως έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χθες, στη Βουλή. Ο Άρειος Πάγος το μόνο που κατάφερε με την ανακοίνωση του αυτή είναι να ξεπέσει ακόμα περισσότερο στα μάτια των Ελλήνων και όσοι πίστευαν ότι η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, να αντιληφθούν πόσο λάθος έκαναν. Ο Άρειος Πάγος απλά επιβεβαίωσε το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου.
Οι ευρωβουλευτές δεν χρειάζεται πλέον – όταν θέλουν να καταγγείλουν κακώς κείμενα – να λένε στις ομιλίες τους «όπως στην Ουγγαρία του Όρμπαν», μπορούν να λένε «όπως στην Ελλάδα του Μητσοτάκη».

*** Εν τω μεταξύ, τσακ μπαμ συνεννοήθηκαν για να γίνει η σύγκληση της Ολομέλειας και να βγάλουν αυτή την ντροπιαστική για τους ίδιους, τη Δικαιοσύνη και τη χώρα ανακοίνωση. Αν ήταν καμιά δίκη φουκαρά θα περιμέναμε 2-3 χρόνια.

*** Ούτε παρεξήγηση, ούτε διαφωνία, όπως ο ίδιος είπε.
Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος άσκησε μπούλινγκ κατά ενός εκπαιδευτικού της κόρης του και μάλιστα εντός του σχολείου, μπροστά σε δεκάδες γονείς. Η ΟΙΕΛΕ έκανε λόγο για «σκληρή λεκτική επίθεση» και μεταξύ της Ομοσπονδίας και του βουλευτή της ΝΔ, να με συγχωρείτε, πιστεύω τους εκπαιδευτικούς. Πρόκειται για τον ορισμό του γονεϊκού μπούλινγκ, ο οποίος ανθίζει τα τελευταία χρόνια στα σχολεία και κυρίως στα ιδιωτικά, ακριβώς επειδή οι γονείς πληρώνουν. Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος είχε έναν λόγο παραπάνω να νομίζει ότι έχει το δικαίωμα να επιτίθεται σε δασκάλους ή καθηγητές. Είναι βουλευτής…

*** Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος δεν ορίστηκε τυχαία πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη. Το Μαξίμου ξέρει καλά ποιος είναι. Επειδή σε αυτή τη χώρα ξεχνάμε, είναι ο ίδιος που απειλούσε τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο, επειδή δεν του άρεσε η κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή για τις υποκλοπές. «Θα τα πούμε μετά…», είπε ο πρώην δημοσιογράφος, το οποίο φυσικά «θάφτηκε» από τα Πετσωμένα ΜΜΕ. Σιγά την είδηση, άλλωστε. Εν ενεργεία βουλευτής απειλεί πρόεδρο Ανεξάρτητης Αρχής. Γίνονται και στις καλύτερες οικογένειες.

** Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος είναι που έλεγε: «Αν τρέξει λίγο αιματάκι από μπαχαλάκια μη πούμε πω πω το παιδί».

*** Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος είναι που έλεγε, γελώντας, ότι είναι γουρλίδικη η Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη επειδή σχεδόν όλοι οι βουλευτές της ΝΔ που συμμετέχουν σε αυτή υπουργοποιήθηκαν. Όλοι οι υπόλοιποι, βέβαια, κάναμε άλλους συνειρμούς ακούγοντας ότι πήραν υπουργική καρέκλα τα μέλη της πλειοψηφίας Εξεταστικής Επιτροπής, αλλά κομμάτια να γίνει.

*** Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος είναι επιτέθηκε πρόσφατα στη δημοσιογράφο, Ελένη Καλογεροπούλου, αποκαλώντας την ως «γιουσουφάκι».

*** Η συγκλονιστική ομιλία της Μαρίας Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο, πλην του Mega, του Open και του KONTRA, θάφτηκε από τα κανάλια, ενώ τα συστημικά ενημερωτικά sites τοποθέτησαν την είδηση σε σημείο τέτοιο που σχεδόν κανείς δεν μπορούσε να τη δει. Την έβαλαν μόνο για μην τους πει κάποιος ότι δεν την έβαλαν.

*** Ο Αντώνης Σαμαράς, αφού είπε ότι «ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα», κατήγγειλε το σύστημα Μητσοτάκη για «ανεπίτρεπτες πιέσεις» σε κάποιους βουλευτές της ΝΔ ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια. Τι είδους πιέσεις; Πάει κάπου το μυαλό σας;

*** «Σήμερα είμαι ιδιαιτέρως περήφανη για τη δημοκρατία στο κόμμα μας, που είδαμε και πάθαμε να την αποκτήσουμε», είπε η Ντόρα Μπακογιάννη. Ποιον εννοούσε; Τον Σαμαρά. Ποιον να εννοούσε;

H NTAMA

❝ ετικέτες ❞ #ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ