«Βούτυρο στο ψωμί» του Βελόπουλου η πατριωτική στροφή στον πολιτικό λόγο που κυριάρχησε στην προεκλογική ατζέντα. Η Συμφωνία των Πρεσπών και τα φάλτσα της ΝΔ έδωσαν στην Ελληνική Λύση ασίστ για γκολ.

Διπλάσιο ποσοστό από αυτό των εθνικών εκλογών (Ιούνιος 2023) και των προηγούμενων ευρωεκλογών (2019) καταγράφει η Ελληνική Λύση με δύναμη πυρός τη Βόρεια Ελλάδα και την έξαρση πατριωτισμού της Νέας Δημοκρατίας να δίνει πόντους στο κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου.

Δεξιά της δεξιάς και με ποσοστό που αγγίζει το 10% έρχεται δεύτερο κόμμα στους νομούς Πέλλας, Ημαθίας, Κιλκίς, Β’ Θεσσαλονίκης, Σερρών, Δράμας με επιρροή άνω του 16%.

Υψηλά ποσοστά καταγράφει σε Έβρο (14%), Χαλκιδική (13,75%), Καβάλα (13,8%) Κοζάνη και Καστοριά με πάνω από 11%. Διψήφιο ποσοστό στη Β’ Δυτικής Αττικής και σε Λακωνία και Κορινθία.

Οι «περικεφαλαίες της οργής» της Συμφωνίας των Πρεσπών ψήφισαν Βελόπουλο ακολουθώντας τη βαριά συντηρητική στροφή της Ευρώπης και έστειλαν σαφές μήνυμα στη Νέα Δημοκρατία που με τεχνάσματα στο παρά πέντε προσπάθησε να μη έρθει σε ρήξη με την ακροδεξιά πτέρυγα της συντηρητικής πολυκατοικίας.

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών άνοιξε την όρεξη στον ιδρυτή της Ελληνικής Λύσης που φοίτησε στο «μεγάλο σχολείο» του Ελληνικού Ορθόδοξου Συναγερμού.

Ψηφοφορία για τις ευρωεκλογές από τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο, σε εκλογικό τμήμα στο δημοτικό σχολείο Πανοράματος Θεσσαλονίκης

Θέλει «πατριωτική διακυβέρνηση του τόπου»
«Σήμερα γεννήθηκε ο πόλος της πατριωτικής διακυβέρνησης του τόπου», δήλωσε και σημείωσε ότι όλοι οι Έλληνες μπορούν να συστρατευθούν με το κόμμα του.

«Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα κόμμα έκανε τη ρήξη και κάνει και μια τεράστια ανατροπή. Παρά τον πόλεμο που δεχτήκαμε ο ελληνικός λαός μάς εμπιστεύτηκε. Καλούμε όλους τους Έλληνες πατριώτες να συστρατευθούν με την Ελληνική Λύση για να υπάρξει πραγματική πατριωτική διακυβέρνηση του τόπου» πρόσθεσε με έντονη μαξιμαλιστική τάση.

Στο τέλος της βραδιάς η κάλπη και ο «σοφός λαός» ανέδειξε τον Βελόπουλο μπροστάρη στα δεξιά της δεξιάς και την Ελληνική Λύση «οδηγό» και μετρ των τεχνασμάτων καθώς στο ψηφοδέλτιο της τοποθέτησε εκ νέο το νυν ευρωβουλευτή Φράγκο Εμμανουήλ (Φραγκούλη), εκμεταλευόμενη τη συνωνυμία με τον γνωστό απόστρατο (και πρωταγωνιστή των συλλαλητηρίων κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών).

Σε μια περίοδο που η ακρίβεια και η οικονομική ατζέντα είναι με διαφορά τα ζητήματα που ανησυχούν την πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας, η 9η Ιουνίου ανέδειξε νικητή ένας «καλλιτέχνη» του «πατριωτισμού», που κατάφερε να βρεθεί από το περιθώριο, στην κεντρική πολιτική σκηνή έχοντας γράψει ιστορία με τις «χειρόγραφες επιστολές του Ιησού».

www.in.gr

❝ ετικέτες ❞ #ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ