Έγιναν 9 τα κόμματα της Βουλής καταρρίπτοντας το ιστορικό ρεκόρ του «εκρηκτικού» 2015.

Το ιστορικό ρεκόρ του 2015 ξεπέρασε σήμερα και επίσημα η Βουλή, καθώς με την κατάθεση της δήλωσης ίδρυσης της Νέας Αριστεράς, απαριθμεί πλέον 9 κόμματα.

Κάνοντας μία μικρή αναδρομή στο «εκρηκτικό» 2015, στις δεύτερες εκλογές κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για τη Βουλή 8 κόμματα: Ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, η Χρυσή Αυγή, το… ΠΑΣΟΚ της εποχής (Δημοκρατική Συμπαράταξη), το ΚΚΕ, το Ποτάμι, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Ένωση Κεντρώων.

Οκτώ χρόνια μετά, στις δεύτερες εκλογές του Ιουνίου 2023, από τις κάλπες προέκυψαν για ακόμη μία φορά 8 κόμματα. Η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ, οι Σπαρτιάτες, η Ελληνική Λύση, η Νίκη και η Πλεύση Ελευθερίας.

Πριν καν προλάβουν να συμπληρωθούν έξι μήνες από τις εκλογές και ήδη σημειώθηκαν τεκτονικές αλλαγές στη σύνθεση των κοινοβουλευτικών ομάδων.

Μετά την αποχώρηση της 11άδας των διαφωνούντων από τον ΣΥΡΙΖΑ, πλέον η Βουλή απαριθμεί 9 κοινοβουλευτικές ομάδες και 3 ανεξάρτητους βουλευτές.

Για τους λάτρεις της στατιστικής, η Νέα Αριστερά είναι το 33ο κόμμα που έχει περάσει από τα κοινοβουλευτικά έδρανα από τη Μεταπολίτευση και μετά.

Α.Κ.

❝ ετικέτες ❞ #ΒΟΥΛΗ