Το ζήτημα δεν είναι μόνο να γίνει πιο αυστηρός ο ΚΟΚ, αλλά ποιος θα τον εφαρμόσει είπε επιτιθέμενος στον δήμαρχο Αθηναίων

Το πρόστιμο για παράνομη στάθμευση σε όδευση τυφλών ή ράμπα ΑμεΑ θα αυξηθεί με το νέο ΚΟΚ, ωστόσο θα πρέπει η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Αθηναίων να διασφαλίσει και την εφαρμογή του, ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών εξαπολύοντας ευθεία επίθεση στον δήμαρχο Αθηναίων.

Ο Κώστας Καραμανλής απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση, που κατέθεσε η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή για την κατάσταση στην πρωτεύουσα, εκτόξευσε «πυρά» κατά του Κώστα Μπακογιάννη επισημαίνοντας ότι τα πεζοδρόμια αποτελούν αρμοδιότητα του Δήμου Αθηναίων και λέγοντας χαρακτηριστικά: «Και ο Δήμος πρέπει να σκύψει πάνω από αυτά τα προβλήματα. Η κατάσταση, που αυτή τη στιγμή επικρατεί στους δρόμους του δήμου Αθηναίων, θα έλεγα ότι είναι τριτοκοσμική για τα ΑμεΑ. Όχι απλά δεν τους διευκολύνει, αλλά τους δημιουργούμε και εμπόδια».

Ο Κώστας Καραμανλής υποστήριξε ακόμα ότι δυστυχώς όσο κι αν ο νομοθέτης αυστηροποιήσει τους κανόνες υπάρχει ένα ζήτημα. «Το ζήτημα είναι ποιος θα εφαρμόσει αυτό το νόμο. Και εδώ βλέπουμε ότι τόσο η Δημοτική Αστυνομία όσο και η Τροχαία πρέπει να αρχίσουν να συνεργάζονται, ειδικά στα ζητήματα των ΑΜΕΑ. Διότι αυτή τη στιγμή, το ζήτημα δεν είναι μόνο να νομοθετήσουμε αυστηρό πλαίσιο. Το ζήτημα είναι να εφαρμοστεί».

❝ ετικέτες ❞ #ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ