Ο υπουργός Εργασίας έχει επιδοθεί σε μια προσπάθεια να μετακινήσει υπαλλήλους που εργάζονται στον ΟΑΕΔ αλλά και υπαλλήλους της ΜΟΔ

Με μεγάλη προχειρότητα φαίνεται ότι αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το κρίσιμο ζήτημα της διαχείρισης των πόρων από το ταμείο ανάκαμψης. Χαρακτηριστικό του «αλαλούμ» που επικρατεί εντός του κυβερνητικού επιτελείου είναι το γεγονός ότι ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης έχει επιδοθεί σε μια προσπάθεια να μετακινήσει υπαλλήλους που εργάζονται στον ΟΑΕΔ αλλά και υπαλλήλους της ΜΟΔ (Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης των Αναπτυξιακών Προγραμμάτων).

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι στην ΑΥΓΗ, κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται στα τρία τελευταία νομοσχέδια που πέρασε η κυβέρνηση: Το πρώτο αφορούσε τη μετατροπή του ΟΑΕΔ σε ΔΥΠΑ, το δεύτερο ήταν για την εφαρμογή του νέου ΕΣΠΑ και το τρίτο αναφορικά με τη λειτουργία του ταμείου ανάκαμψης. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΑΥΓΗΣ, ο κ. Χατζηδάκης είπε απευθυνόμενος σε εργαζόμενη (μία από τους συνολικά 15), και μάλιστα παρουσία τρίτων, ότι αν έχει πρόβλημα να μετακινηθεί, τότε μπορεί είτε να παραιτηθεί είτε να λάβει άδεια άνευ αποδοχών. Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως πληροφορείται η ΑΥΓΗ, ο σύζυγος της συγκεκριμένης εργαζόμενης αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, κάτι για το οποίο ενημερώθηκε ο κύριος Χατζηδάκης, χωρίς όμως να… ιδρώσει το αυτί του, κάτι το οποίο δείχνει την κυβερνητική αναλγησία που επικρατεί σε όλα τα επίπεδα.

Πέραν αυτού, προκύπτει και το ζήτημα του πώς πορεύεται η κυβέρνηση αναφορικά με την αξιοποίηση των κονδυλίων των 30,5 δισ. ευρώ, τα οποία θα μπορούσαν να ενισχύσουν και την κοινωνική συνοχή και την οικονομία.

❝ ετικέτες ❞ #ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ