Μέσα από ένα πλακάτ απάντησαν οι φοιτητές, μαθητές  και εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο κατά της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μια βδομάδα πριν ο πρωθυπουργός σε αποστροφή του λόγου του είχε παρομοιάσει τους φοιτητές με ληστές αναφερόμενος στις καταλήψεις.

«Η αστυνομία έχει επέμβει αρκετές φορές. Οι πρυτάνεις έχουν ευθύνη να ενημερώνουν για παράνομες πράξεις για να εκκενώνει καταλήψεις. Μια συνέλευση φοιτητών δεν μπορεί να νομιμοποιεί την κατάληψη που από τη φύση της ως πράξη είναι παράνομη», είχε πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να συμπληρώσει:

«… γιατί μια εντός εισαγωγικών δημοκρατική διαδικασία μια συνέλευση φοιτητών δεν μπορεί να δικαιολογεί μια παράνομη πράξη. Είναι σα να βρισκόμαστε εδώ στο στούντιο δέκα άτομα και να αποφασίζουμε δημοκρατικά να  πάμε να ληστέψουμε το διπλανό μπακάλικο».

Σήμερα του έδωσαν τη δική τους απάντηση παρομοιάζοντας τον πρωθυπουργό ως ληστή πανεπιστημίων με το όπλο το χέρι, τη χαρακτηριστική σιδερένια μπάλα και αμφίεση… Σαν τους αδελφούς Ντάλτον που θα μπορούσε να παραπέμψει και στην οικογενειοκρατία.

Η αφίσα-πλακάτ κυκλοφόρησε σε πολλά αντίτυπα.

Ίσως να υπονοούν ότι τους κλέβει το μέλλον, την ίδια τη ζωή…

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων με τη συμμετοχή φοιτητών, μαθητών, δασκάλων και καθηγητών, Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024.
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)
❝ ετικέτες ❞ #ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΝΤΑΛΤΟΝ