Ο ορισμός του «καλά πήγε αυτό». Ο νέος πολιτικός φορέας ήρθε χθες στη ζωή και όλοι προσπαθούν να καταλάβουν τι είναι αυτό που βλέπουν.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΕΔΕΣ

Με δύο πολύ σοβαρά θέματα ασχολήθηκαν χθες στο ελληνικό ίντερνετ: με τη νέα σύντροφο του Γιάννη Στάνκογλου (μη γελάτε, σας βλέπουμε) και τη Νέα Αριστερά. Το πρώτο το αφήνουμε σε εσάς, το δεύτερο θα το αναλάβουμε εμείς ώστε να μη χρειαστεί να κουνήσετε ούτε το μικρό σας δαχτυλάκι, ήδη κουραστήκατε αρκετά ψάχνοντας για το νέο αμόρε του ηθοποιού μετά τις «φωτιές που άναψε η Σταματίνα Τσιμτσιλή».

Σαν την πολιτική σκηνή της χώρας, όμως, δεν έχει. Μπορεί η showbiz να «πουλάει», αλλά οι πολιτικές εξελίξεις έχουν άλλο βάρος. Άλλωστε, από τότε που ο Στέφανος Κασσελάκης έγινε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν αλλάξει πολλά. Για την ακρίβεια, είχαν ήδη αλλάξει πολλά από τότε που ο Αλέξης Τσίπρας έκανε step back που θα ζήλευε και ο Carmelo Anthony στα καλά του.

Από χθες, λοιπόν, ένας νέος πολιτικός φορέας ήρθε στη ζωή από τους βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με επικεφαλής της νέας Κ.Ο. τον Αλέξη Χαρίτση ο οποίος είχε την τιμή να κάνει και τα «αποκαλυπτήρια» σε μία εκδήλωση που, όπως διαβάζουμε, «ήταν γεμάτη από κόσμο». Δείτε το σαν τα εγκαίνια ενός νέου μαγαζιού, δεν υπάρχουν πολλές διαφορές.

Στόχος της Νέας Αριστεράς, είναι να αφουγκραστεί τα κοινωνικά κινήματα. Δεν το λέμε εμείς, εκείνοι τα είπαν. Επίσης, εκπροσωπούν μια πολιτική που θα μεταφέρει στη Βουλή το αίτημα για την αναγνώριση των γυναικοκτονιών και το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε και την πρόθεση των «11» να αναλάβουν την ευθύνη της σύγκρουσης με τα μεγάλα συμφέροντα, όπως δηλαδή έκανε και ο ορθόδοξος ΣΥΡΙΖΑ. Πάλι γελάτε και δεν μπορούμε να καταλάβουμε το γιατί.

Από αυτά που υπογραμμίσαμε με τον κίτρινο μαρκαδόρο, είναι επίσης η παρατήρηση του Αλέξη Χαρίτση όσον αφορά στη στρατηγική κρίση που βιώνει η Αριστερά και ο προοδευτικός χώρος. Δεν το είχαμε προσέξει. Πάντως, η Νέα Αριστερά «απαντά στα μεγάλα προβλήματα, τις ανισότητες και την κλιματική κρίση».

Ωραία όλα αυτά, αλλά η αλήθεια είναι ότι το πάρτι που στήθηκε στο X, έχει να κάνει με το σήμα, το έμβλημα καλύτερα της νέας ομάδας που στέκεται αυτοκριτικά απέναντι σε αυτά που ανέχτηκε και σε αυτά που υποτίμησε.

Για το κλείσιμο αυτού του πολύ ουσιαστικού κειμένου, να σας πούμε ότι, εκτός από τον Αλέξη Χαρίτση που έχει αναλάβει πρόεδρος της Κ.Ο. οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Νάσος Ηλιόπουλος είναι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι. Η Πέτη Πέρκα, με τη σειρά της, είναι η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

www.oneman.gr

❝ ετικέτες ❞ #ΝΕΑΡ