Η κοινή δήλωση του Νίκου Παππά, τομεάρχη Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, και του Χρήστου Γιαννούλη, τομεάρχη Ανάπτυξης, για τον πληθωρισμό τροφίμων

Δριμεία κριτική για το θέμα της ακρίβειας ασκεί στον πρωθυπουργό, ο ΣΥΡΙΖΑ, με σποτ που έδωσε στη δημοσιότητα.

«Λύση δεν αποτελούν ούτε τα κουπόνια ούτε τα καλάθια, ούτε προφανώς η κατάργηση των προσφορών, που πρόσφατα σκαρφίστηκαν»

Στο σχετικό βίντεο περιλαμβάνονται δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, από επίσκεψη του σε σούπερ μάρκετ με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να σχολιάζει ότι η Ελλάδα είναι «πρωταθλήτρια» στο κόστος στέγασης, ενώ «το 27% του πληθυσμού της χώρας επωμίστηκε κόστος στέγασης άνω του 40% του διαθέσιμου εισοδήματος του» και «το αντίστοιχο ποσοστό πληθυσμού στη ζώνη του Ευρώ διαμορφώθηκε σε 9,4%».

Δείτε το σποτ

«Μητσοτάκης, Χατζηδάκης, Σκρέκας αρνούνται να τιθασεύσουν την ακρίβεια»

Σε κοινή δήλωσή τους, ο Νίκος Παππάς, τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και ο Χρήστος Γιαννούλης, τομεάρχη Ανάπτυξης αναφέρουν:

«Οι τιμές των τροφίμων καλπάζουν. Η Ελλάδα κατέκτησε για τον Οκτώβριο την πανευρωπαϊκή κορυφή στον πληθωρισμό τροφίμων.

Πρόκειται για ένα ακόμα «επίτευγμα» της κυβέρνησης της Ν.Δ., η οποία αρνείται να τιθασεύσει την ακρίβεια.

Αρνείται να ελέγξει την αισχροκέρδεια, αρνείται να μειώσει τον ΦΠΑ στα τρόφιμα, αρνείται να ενισχύσει ουσιαστικά τα εισοδήματα των πολιτών.

Έχει αποδειχθεί περίτρανα ότι λύση δεν αποτελούν ούτε τα κουπόνια ούτε τα καλάθια, ούτε προφανώς η κατάργηση των προσφορών, που πρόσφατα σκαρφίστηκαν.

Η πολιτική των κυρίων Μητσοτάκη, Χατζηδάκη και Σκρέκα αντικατοπτρίζεται στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Η επιλογή τους στις ζωές των νοικοκυριών».​

Σποτ για ΕΥΠοκλοπές και απευθείας αναθέσεις

Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στη δημοσιότητα δύο επιπλέον σποτ, για τις υποκλοπές και τις απευθείας αναθέσεις.

Στο σποτ για τις υποκλοπές, το οποίο ονομάζεται «ΕΥΠοκλοπές», η Κουμουνδούρου χαρακτηρίζει την υπόθεση ως «μαύρη κωμωδία», με σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και μέσω του τρίτου βίντεο για τις απευθείας αναθέσεις:

www.in.gr

❝ ετικέτες ❞ #ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ