Απολύτως κοστολογημένα είναι τα μέτρα με δημοσιονομική επίπτωση στον κρατικό προϋπολογισμό που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας στην 86η ΔΕΘ:

Το σύνολο από την πλευρά των δαπανών ανέρχεται σε 9,35 δις ευρώ ενώ από την πλευρά των εσόδων σε 3,74 δις ευρώ όπως παρουσιάζονται στον παρακάτω πίνακα. Συνεπώς, το Δημοσιονομικό Αποτέλεσμα ανέρχεται σε -5,61 δις.

• είναι σχεδόν ίδιο με αυτό που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης ως δημοσιονομικό αποτέλεσμα των προτάσεων της ΝΔ (5,5 δις). Αρα προς τι τα σχόλια της ΝΔ περί μέτρων που οδηγούν τη χώρα σε νέα μνημόνια κλπ ?

• Η βασική διαφορά είναι στο μίγμα πολιτικής. Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εισπράττει τα υπερκέρδη από τη ΔΕΗ και τις εταιρείες ενέργειας και τα επιστρέφει στους πολίτες ενώ ο κ. Μητσοτάκης τα παίρνει από τους φορολογούμενους και τα δίνει στη ΔΕΗ και τις εταιρείες ενέργειας.

Πρώτη επιλογή είναι ο ανασχεδιασμός και η ανακατανομή των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. – Υπολογίζεται ότι ι περίπου 20 με 25 δισεκατομμύρια ευρώ μπορούν να κινητοποιηθούν ……,από μια συνολική δεξαμενή που ξεπερνά τα 80 δισεκατομμύρια ευρώ, συνυπολογίζοντας εκτός από Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ μέχρι το 2027 ενώ προχωράμε και σε σχέδιο αναδιανομής αυξάνοντας τον συντελεστή στο 10% για τα υψηλά μερίσματα άνω των 50.000 ευρώ και προχωρώντας σε στη φορολόγηση των πραγματικών υπερκερδών για τις επιχειρήσεις που απρόσμενα και αδικαιολόγητα παρουσιάζουν ουρανοκατέβατα κέρδη μέσα στην κρίση.

ΖΩΗ ΑΚΡΙΒΟΥΛΗ

❝ ετικέτες ❞ #ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΡΙΖΑ