Στην επιστολή του ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ σύμφωνα με πληροφορίες θα παραθέτει τα ευρήματα των ελέγχων της ΑΔΑΕ μετά το αίτημα που είχε καταθέσει ο Αλέξης Τσίπρας

Σε κίνηση ματ προχωρά ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, σπάζοντας το αντιθεσμικό μπλόκο που του έβαλε τις προηγούμενες ημέρες η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ασκώντας το δικαίωμα που του δίνει και ο πρόσφατα ψηφισμένος νόμος (5002/22) της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τη λειτουργία της ΕΥΠ, ο  Χρήστος Ράμμος, θα στείλει επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, στην οποία  θα παραθέτει τα ευρήματα των ελέγχων της Αρχής για τα υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ πρόσωπα μετά το σχετικό αίτημα που είχε καταθέσει ο Αλέξης Τσίπρας κατά την πρώτη του επίσκεψη στην ΑΔΑΕ, στις 7  Δεκεμβρίου 2022.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν αποδείξεις και τεκμήρια για την παρακολούθηση από την ΕΥΠ έξι υψηλά ιστάμενων πολιτικών προσώπων. Επισημαίνεται ότι ο δημοσιογράφος και εκδότης του Document, Κώστας Βαξεβάνης, με ανάρτησή του στο Twitter αναφέρει ότι «Η ΑΔΑΕ επιβεβαίωσε την παρακολούθηση τηλεφώνων θεσμικών παραγόντων των οποίων τα ονόματα ήταν στη λίστα του Documento και ερευνήθηκε η πιθανότητα παρακολούθησης με αίτημα του Αλέξη Τσίπρα. Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ  ενημέρωσε επίσημα τους αρχηγούς κομμάτων, τον Τσιάρα και τον ΠτΒ».

❝ ετικέτες ❞ #ΑΔΑΕ