Σε μια μεγάλη κίνηση προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας, με τον ορισμό της Πόπης Τσαπανίδου ως εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Για την οριστικοποίηση της απόφασης, σύμφωνα με τις πληροφορίες του iEidiseis, χρειάστηκαν τρεις συναντήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με την έως χθες παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου του τηλεοπτικού σταθμού OPEN. Συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν βεβαίως εκτός της Κουμουνδούρου, ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχει πολιτική συναντίληψη, καθώς η Πόπη Τσαπανίδου δεν ήταν μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αμέσως μετά τη ΔΕΘ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο μυαλό του Αλέξη Τσίπρα άρχισε να εδραιώνεται η ιδέα πως γυναίκα, από το χώρο των μέσων, που θα διαθέτει ευρύτερα χαρακτηριστικά, θα είναι νέο πρόσωπο στην πολιτική και θα διαθέτει σημαντική επαγγελματική καριέρα, θα πρέπει να είναι ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ την προεκλογική περίοδο.

Τέλη Οκτωβρίου, αρχές Νοεμβρίου έπεσε στο τραπέζι το όνομα της Πόπης Τσαπανίδου. Στην πρώτη τηλεφωνική επαφή με τον Αλέξη Τσίπρα δεν ήταν αρνητική στην πρόταση, αν και είχε τις επιφυλάξεις της. Στην πρώτη, κατ’ ιδίαν, συνάντησή τους, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έμεινε ενθουσιασμένος καθώς είδε μια γυναίκα που γνώριζε σε βάθος τα μέσα ενημέρωσης, αλλά και κατανοούσε πλήρως πόσο διαφορετική και πόσο δύσκολη είναι η θέση του εκπροσώπου Τύπου ενός κόμματος!

Η οριστικοποίηση της συμφωνίας έγινε στη συνάντηση πριν τα Χριστούγεννα, ενώ διευθετήθηκε σχετικά ομαλά η αποχώρησή της από το ΟΡΕΝ, καθώς δεν αποχώρησε για κάποιο άλλο τηλεοπτικό κανάλι, αλλά άλλαξε πίστα στην επαγγελματική της ζωή. Το πρωί της Τετάρτης ανακοινώθηκε η παραίτησή της από τον τηλεοπτικό σταθμό, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκαλούσε σε συνεδρίαση το Πολιτικό Κέντρο του κόμματος, όπου εγκρίθηκε – από άλλους με πολύ ενθουσιασμό και από άλλους με …λιγότερο ενθουσιασμό – ο ορισμός της Πόπη Τσαπανίδου ως εκπροσώπου Τύπου του κόμματος.

Στο Επικρατείας; – Η Πόπη είναι μόνο η αρχή;

τσιπρας τσαπανιδου

Οι πληροφορίες, μάλιστα, επιμένουν πως η Πόπη Τσαπανίδου θα οριστεί σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος, αφού σηματοδοτεί και τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ σε ευρύτερους πολιτικούς χώρους.

Μια διεύρυνση αμφίπλευρη, αφού έρχεται μετά την προσχώρηση στον ΣΥΡΙΖΑ των δυο βουλευτριών του ΜέΡΑ25, που είχαν ανεξαρτητοποιηθεί προηγουμένως από το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη. Αλλά και μια διεύρυνση που αναμένεται να συνεχιστεί, με τη δημοσιοποίηση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μετά τα Φώτα.

Στην Α΄ Αθήνας ο Ηλιόπουλος

Ο έως τώρα εκπρόσωπος Νάσος Ηλιόπουλος θα διεκδικήσει με σταυρό την εκλογή του στην Α΄ Αθηνών, ενώ θα έχει την ευθύνη της στρατηγικής επικοινωνίας του κόμματος, παραμένοντας ένας εκ των στενότερων συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Ν. Ηλιόπουλος θα ασχολείται με θέματα όπως τα φόκους γκρουπ, ο συντονισμός της καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ κοκ.

Δεν αλλάζει το επικοινωνιακό επιτελείο

Το υπόλοιπο επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, δεν θα έχει αλλαγές. Ο Νίκος Ανδριόπουλος παραμένει εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου, ο Μπάμπης Παπαδάκης εκπρόσωπος Τύπου στο κόμμα και οι Τόνια Καραγιάννη και Στέργιος Καλπάκης αναπληρωτές εκπρόσωποι Τύπου.

Σήμερα, μάλιστα, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση με την παρουσία της Πόπης Τσαπανίδου, που αναλαμβάνει επισήμως τα καθήκοντά της με την έναρξη της νέας χρονιάς.

Βασίλης Σκουρής

Πηγή: ieidiseis.gr

❝ ετικέτες ❞ #ΣΥΡΙΖΑ