Τα δόγματα της Ν.Δ. με τα οποία κέρδισε εκλογές, ήταν ψευδεπίγραφα, από κάθε άποψη. Και δεν τα εφάρμοσαν, γιατί δεν ήθελαν και ήταν ανίκανοι να τα υπερασπιστούν

Από την εποχή που έσκασε το σκάνδαλο των υποκλοπών είχε φανεί πως το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη πίστευε πως δεν θα υπάρξουν επιπτώσεις, ό,τι και να κάνει, όσα και αν αποκαλυφθούν. Ήταν όμως και η στιγμή των αποδείξεων για το γεγονός ότι το κράτος του κ. Μητσοτάκη «αγαπά» τα στοιχεία των άλλων. Για μεγάλο χρονικό διάστημα, η πεποίθηση των ενοίκων του Μεγάρου Μαξίμου ότι δεν θα υπάρξουν επιπτώσεις ήταν αληθινή. Διότι στις εκλογικές αναμετρήσεις δεν προέκυψαν ζημιές.


Το θέμα όμως δεν είναι εκλογικό. Είναι θεσμικό, είναι αξιακό και τελικώς είναι θέμα ασφάλειας. Και στην παρούσα εποχή, τα θέματα της ασφάλειας καθορίζουν τη συμπεριφορά των κοινωνιών. Ήρθε η τραγωδία των Τεμπών να αναδείξει την ανικανότητα και την αδιαφορία για την ασφάλεια.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. όμως αγαπά τις πληροφορίες. Μάλλον για να αισθάνονται οι ίδιοι ασφαλείς, καταπατούν τόσο βάναυσα θεσμούς, κανόνες, αξίες, διαλύοντας τελικώς τη λειτουργία του κράτους. Μετέτρεψαν μια τόσο σημαντική υπηρεσία όπως η ΕΥΠ σε… χαφιέ της γειτονιάς. Η υπόσχεση για την ασφάλεια στον δρόμο και στη γειτονιά έχει χάσει το νόημά της, αφού η αστυνομία έχει διαλυθεί επίσης στα χέρια του επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη.

Μαζί με την πονηριά, έχουμε και την ανικανότητα, κάτι που φαίνεται στην περίπτωση των ΕΛΤΑ, όπου έγιναν φύλλο και φτερό τα στοιχεία 4-5 εκατομμυρίων πολιτών.


Τα δόγματα της Ν.Δ., με τα οποία κέρδισε εκλογές, ήταν ψευδεπίγραφα, από κάθε άποψη. Και δεν τα εφάρμοσαν, γιατί δεν ήθελαν και ήταν ανίκανοι να τα υπερασπιστούν.

❝ ετικέτες ❞ #ΝΔ