Ο Μητσοτάκης θα μείνει στην Ιστορία όχι μόνο ως πρωθυπουργός που έστησε παρακράτος παρακολουθήσεων, αλλά και ως εκείνος που έλυσε τα χέρια στα «κοράκια»

Την περίοδο 2015-2019 εν μέσω αφόρητων πιέσεων και εκβιασμών από τους θεσμούς -τις οποίες αβάνταρε σαν πέμπτη φάλαγγα στο εσωτερικό η τότε αξιωματική αντιπολίτευση- η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να διαμορφώσει ένα πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας. Παρά την προπαγάνδα του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου, που «ταΐστηκε» και από εκείνους που αυτοτοποθετούνται αριστερότερα, καμία έξωση δεν έγινε ούτε λαϊκές κατοικίες εκπλειστηριάστηκαν από τα funds.

Ο νόμος του 2015 προέβλεπε υποχρεωτική πρόταση ρύθμισης από τον πιστωτή προς τον πολίτη πριν οποιαδήποτε πράξη εκτέλεσης, αλλά και την πλήρη φορολόγηση όλων των πράξεων των funds. Η Ν.Δ., όμως, επέλεξε να συνδέσει τον «Ηρακλή» με τον νόμο του 2003, που δεν θέτει καμία τέτοια δικλίδα ασφαλείας, ενώ εξαφανίστηκε και η ρύθμιση των 120 δόσεων.

Το πλαίσιο αυτό παρέτεινε για μερικούς μήνες μετά τον Αύγουστο του 2019 η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ωστόσο λίγο αργότερα το κατάργησε, όπως είχε δεσμευτεί στα μεταμνημονιακά reports. Και το πάρτι των Πάτσηδων ξεκίνησε. Και να που φτάσαμε χθες το πρωί να δούμε και στη χώρα μας εικόνες της Ισπανίας του Ραχόι.

Δικαστικός κλητήρας με αστυνομία να μπουκάρει στο σπίτι μιας συνταξιούχου σπάζοντας την πόρτα, όχι για μη αποπληρωμή δανείου, αλλά για χρέος 15.000 ευρώ σε πιστωτικές κάρτες. Μόνο για το 2022 έχουν προγραμματιστεί πάνω από 44.000 πλειστηριασμοί. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί τριπλάσιοι σε σχέση με πέρυσι, ενώ τα «κοράκια» εξαγοράζουν τζάμπα τα κόκκινα δάνεια ανήμπορων πολιτών και επαγγελματιών, που καλούνται εν συνεχεία να τα αποπληρώσουν στο σύνολό τους. Η κοινωνία είναι στο κόκκινο, ενώ στον εξωδικαστικό μηχανισμό της κυβέρνησης, δεν πήραν ρύθμιση ούτε 3 στους 100 αιτούμενους.

Ο Μητσοτάκης θα μείνει στην Ιστορία όχι μόνο ως πρωθυπουργός που έστησε παρακράτος παρακολουθήσεων, αλλά και ως εκείνος που έλυσε τα χέρια στα «κοράκια» για να εισβάλλουν στα σπίτια των πολιτών. Εξάλλου, με τη στήριξη των τραπεζιτών εκλέχθηκαν, γι’ αυτούς κυβερνούν.

Πλήρης προστασία της πρώτης κατοικίας, ρύθμιση και κούρεμα χρεών, ολιστικό πλαίσιο διαχείρισης ιδιωτικού χρέους, εργαλεία στήριξης στους οφειλέτες. Αυτή είναι η πολιτική που μπορεί να προστατεύσει τη λαϊκή κατοικία. Δεν είναι, όμως, αυτή η κυβέρνηση που θα την εφαρμόσει.

❝ ετικέτες ❞ #ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ