Για ακόμα μια φορά η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκεται υπόλογη απέναντι σ’ ένα δικό της εκλογικό ακροατήριο

Μπορεί να πέρασε έναν δύσκολο κάβο -όπως η ψήφιση του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια- με τις πλάτες του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και άλλων δυνάμεων της αντιπολίτευσης, όμως η κυβέρνηση Μητσοτάκη δοκιμάζει σήμερα τις αντοχές της απέναντι στην ελληνική κοινωνία. Διότι οι εκπρόσωποι του αγροτικού κόσμου που θα διαδηλώσουν το μεσημέρι στην Αθήνα με τα τρακτέρ τους παρά την επιμονή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη να μπλοκάρει την κάθοδό τους στο κέντρο της πρωτεύουσας αποτελούν σε σημαντικό ποσοστό, που υπερβαίνει το αλαζονικό 41%, το εκλογικό κοινό της κυβερνητικής παράταξης.

Η εικόνα με τα τρακτέρ και τα γεωργικά μηχανήματα να κατακλύζουν την καρδιά της Αθήνας θα κάνει τον γύρο του κόσμου, και οπωσδήποτε δεν είναι ό,τι καλύτερο για μια κυβέρνηση που στηρίζει την πρωτοκαθεδρία της στην επικοινωνία και στη δύναμη της θετικής μόνο για την ίδια εικόνας. Άλλωστε και οι απαξιωτικές αναφορές του πρωθυπουργού στην πρόσφατη Διάσκεψη του Μονάχου σε κάποιους λαϊκιστές (ψήφισμα Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου) που δυσφημούν τη χώρα καταδεικνύουν το πόσο μεγάλο πλήγμα κατάφερε η καταδίκη της κυβέρνησής του από 330 ευρωβουλευτές για ζητήματα παραβίασης των αρχών του Κράτους Δικαίου. Ασχέτως του ότι στην ίδια Διάσκεψη προσπάθησε να πείσει ότι η κεντροδεξιά κυβέρνησή του κατάφερε να ψηφίσει την ισότητα στον γάμο για όλους αποκρύπτοντας την πραγματικότητα, δηλαδή ότι το 1/3 των βουλευτών του αρνήθηκε να δώσει την ψήφο του.

Το σημερινό, επομένως, συλλαλητήριο στην Αθήνα αποτελεί ένα κρας τεστ στην ανθεκτικότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Για ακόμα μια φορά βρίσκεται υπόλογη απέναντι σ’ ένα δικό της εκλογικό ακροατήριο και ασφαλώς απέναντι στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας που στηρίζει τις αγροτικές κινητοποιήσεις. Γνωρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν θέλησε να ξύσει τον πάτο του βαρελιού…

❝ ετικέτες ❞ #ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ