Συνέδεσε τη φορολόγησή τους με την πάταξη της φοροδιαφυγής, μείωση ΦΠΑ, φορολογικών συντελεστών και αύξηση μισθών και κονδυλίων για την Παιδεία και την Υγεία

Με άλματα λογικής και με επικίνδυνες συνδέσεις και στόχο τον κοινωνικό αυτοματισμό εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή για να υπερασπιστεί το φορολογικό έκτρωμα της κυβέρνησής του απέναντι στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Ο πρωθυπουργός με την ομιλία του έκανε φανερό ότι είχε δυο στόχους.

Ο πρώτος, να συκοφαντήσει οριζόντια, όπως και το οριζόντιο τεκμαρτό, τους ελεύθερους επαγγελματίες ως φοροφυγάδες. 

Και ο δεύτερος να τους αποδώσει βορά σε άλλες επαγγελματικές ομάδες, δείχνοντάς τους ως τους φοροφυγάδες που εμμέσως πλην σαφώς ευθύνονται για τον υψηλό ΦΠΑ και τους μισθούς που βρίσκονται στον πάτο του βαρελιού.

Είναι ενδεικτικό του στόχου του Κυριάκου Μητσοτάκη για διέγερση του κοινωνικού αυτοματισμού ότι συνέδεσε τη φοροδιαφυγή που όπως είπε προσπαθεί να καταπολεμήσει το νομοσχέδιο με τη μείωση φορολογικών συντελεστών, τη μείωση του ΦΠΑ, την αύξηση των μισθών και κονδύλια που επιστρέφουν στην κοινωνία για την ανάπτυξη της Υγείας και της Παιδείας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφάνισε το φορολογικό έκτρωμα ως «δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών» και «φορολογική δικαιοσύνη», ως απάντηση στην πληγή της φοροδιαφυγής και της αντικοινωνικής συμπεριφοράς που πλήττει τα έσοδα και βαρύνει δυσανάλογα όσους δεν μπορούν να κρύψουν εισοδήματα.

Και προσπάθησε να βάλει ασπίδα απέναντι στην οργή των ελεύθερων επαγγελματιών τους μισθωτούς κάνοντας συγκρίσεις για τη συνεισφορά τους στα φορολογικά βάρη. «Ο μέσος μισθωτός πληρώνει περισσότερα από όσα καταβάλει το 85% των ελεύθερων επαγγελματιών», είπε ο πρωθυπουργός επιμένοντας ότι όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες επικαλούνται ζημιές και μηδενικά κέρδη είναι επί της ουσίας φοροφυγάδες.

Κάνοντας το μαύρο- άσπρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε, αλλά χωρίς επιτυχία, να απαντήσει και στις κατηγορίες ότι είχε προεκλογικά κρυφή φορολογική ατζέντα υποστηρίζοντας ότι με τη νέα φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών η κυβέρνησή του «αναλαμβάνει το κόστος της κοινωνικής δικαιοσύνης και του συλλογικού συμφέροντος όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά».

❝ ετικέτες ❞ #ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ