Η ΝΔ επιδιώκει, μετά το μπάζωμα του τόπου του εγκλήματος, και το μπάζωμα της αλήθειας. Δεν πρέπει να της το επιτρέψουμε

Κανένας νουνεχής πολίτης δεν ανέμενε κατά τη χθεσινή κατάθεση του πρώην υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Αχ. Καραμανλή στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής να ακούσει την ελάχιστη αυτοκριτική για το έγκλημα στα Τέμπη.

Η πολιτική ποιότητα του ανδρός κρίθηκε στις 21 Φεβρουαρίου του 2023, όταν με ανάρμοστο ύφος κουνούσε το δάχτυλο σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, επειδή εκείνος τόλμησε να τον οδηγήσει με ερώτησή του στη Βουλή εγείροντας ζητήματα ασφάλειας των τρένων. Με το ίδιο αχαρακτήριστο ύφος μιλούσε για ντροπή, που τον έκανε να ντρέπεται, εγκαλώντας την αξιωματική αντιπολίτευση επειδή ήλεγχε -άκουσον άκουσον- την άριστη θητεία του στο υπουργείο που «διασφάλιζε την ασφάλεια».

Λίγες μέρες αργότερα διαπράχθηκε το έγκλημα στα Τέμπη.

Η πολιτική ποιότητα του πρώην υπουργού κρίθηκε επίσης όταν χωρίς ντροπή εντάχθηκε στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας για τις εθνικές εκλογές, όπως επίσης κι όταν πανηγύρισε ανερμάτιστα τη θριαμβευτική επανεκλογή του παρουσιάζοντάς την ως δικαίωση ενός πολιτικού εγκλήματος που επιχειρήθηκε εις βάρος του. Με αναίδεια εξέλαβε την πρωτιά του ως απαλλαγή από αμαρτίες που κάποιοι προσπάθησαν να του φορέσουν.

Και χθες εμφανίστηκε στην Επιτροπή με αλαζονεία, να αγνοεί τους λόγους για τους οποίους χάθηκαν 57 ζωές και έκλεισαν άλλα τόσα μαύρα σπίτια.

Με απόλυτη ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας η υποκριτική και καθόλα προσχηματική σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το έγκλημα στα Τέμπη επιχειρεί το κουκούλωμα της υπόθεσης. Επιδιώκει, μετά το μπάζωμα του τόπου του εγκλήματος, και το μπάζωμα της αλήθειας. Δεν πρέπει να της το επιτρέψουμε.

❝ ετικέτες ❞ #ΝΔ