Νέα 24ωρη απεργία και δυναμικές κινητοποιήσεις υγειονομικών την Πέμπτη, με το ραντεβού να δίνεται έξω από τη Βουλή στις 13.00

Νέα 24ωρη απεργία και κινητοποιήσεις έξω από τη Βουλή στη 1 το μεσημέρι την Πέμπτη πραγματοποιούν οι υγειονομικοί κατά του κυβερνητικού νομοσχεδίου που βάζει ταφόπλακα στο ΕΣΥ.

Οι υγειονομικοί εναντιώνονται με όλες τους τις δυνάμεις στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που ενταφιάζει τη δημόσια περίθαλψη και ψηφίζεται στη Βουλή.

Οι ενώσεις των υγειονομικών, η ΟΕΝΓΕ, η ΠΟΕΔΗΝ και η ΕΙΝΑΠ, τονίζουν ότι η δημόσια υγεία με το νομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης δεν θα θυμίζει σε κανέναν τομέα την εποχή που την γνώρισαν οι πολίτες.

Οι υγειονομικοί και το υπόλοιπο προσωπικό των νοσοκομείων καλούν τους πολίτες να στηρίξουν μαζικά την απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης έξω από τη Βουλή στη 1 μμ. Στόχος να υπάρξει ηχηρή απάντηση στην πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να καταργήσει τη δημόσια υγεία προς όφελος του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και των ισχυρών κλινικαρχών.

Σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ η δευτεροβάθμια περίθαλψη, δεν πρέπει γίνει βορά στα χέρια των αρπακτικών ιδιωτών και του κέρδους, αφορά όλη την κοινωνία καθώς η υγεία είναι ένα δημόσιο και αναγκαίο κοινωνικό αγαθό που πρέπει να υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες. Για το λόγο αυτό  καλεί όλους τους πολίτες να εκφράσουν την αντίθεση τους στο νομοσχέδιο-ταφόπλακα της δημόσιας υγείας μέχρι την οριστική απόσυρσή του ή την κατάργησή του.

«Η κατάθεση του νομοσχεδίου εκτρώματος, παρά την καθολική καταδίκη του από χιλιάδες νοσοκομειακούς γιατρούς και τα συλλογικά τους όργανα, την ΟΕΝΓΕ, τις μεγαλύτερες Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών, της Αθήνας-Πειραιά, της Θεσσαλονίκης, της Αχαΐας, της Ηπείρου, όλων των Ενώσεων της Κρήτης και της Βορείου Ελλάδας, από τα Γρεβενά και την Καστοριά ως τη Θράκη, της Θεσσαλίας, της Αιτωλοακαρνανίας, της Βοιωτίας, των νησιών του Αιγαίου, δείχνει ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να περάσει δια πυρός και σιδήρου την πολιτική στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων της Υγείας. Την πολιτική που ιδιωτικοποιεί πλήρως τα δημόσια νοσοκομεία, μετατρέπει την υγεία του λαού σε ακόμα πιο ακριβό εμπόρευμα και προνόμιο για λίγους και καταδικάζει τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού σε ακόμα πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας. Αυτό υπηρετεί το νομοσχέδιο και όχι τη δήθεν βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, την κάλυψη των κενών και την αύξηση του εισοδήματος των γιατρών. Aυτό υπηρετεί η κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για τους γιατρούς του ΕΣΥ, οι οποίοι σύμφωνα με το νομοσχέδιο θα μπορούν να ασκούν και ιδιωτικό έργο», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΟΕΝΓΕ. 

Τα ξημερώματα της Τρίτης οι υγειονομικοί προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του Υπουργείου Υγείας μέχρι το μεσημέρι, ενώ υπήρξε προγραμματισμένη κινητοποίηση έξω από κτίριο. Η κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι έσπευσε να στείλει στο χώρο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι υγειονομικοί παρέμειναν στο χώρο που βρίσκεται το υπουργείο Υγείας μέχρι το μεσημέρι.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρη σε συνάντηση που είχε αργότερα με αντιπροσωπείες της ΟΕΝΓΕ και της ΕΙΝΑΠ με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου παρέμεινε αμετακίνητος στις θέσεις τους επιβεβαιώνοντας ότι σκοπός της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι η ιδιωτικοποίηση του συστήματος υγείας.

❝ ετικέτες ❞ #ΕΣΥ